30 september 2017

Fyra dagar i Kabul

Titel: Fyra dagar i Kabul
Originalets titel: -
Författare: Anna Tell
Översättare: -
Serie: Amanda Lund #1
Antal sidor: 345
Utgivningsår: 2017
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utläst: 9/9

Handling
Den erfarna förhandlaren Amanda Lund hamnar mitt i hetluften när två svenska diplomater kidnappas i Kabul. I en kamp mot klockan jagar hon svar i en härva av mord, heroin och sex.

Under jakten på kidnapparna upptäcker Amanda att hon inte är ensam om att försöka hitta diplomaterna - och att hon saknar någon att förhandla med. Hemma i Stockholm stundar ett afghanskt statsbesök. Amandas kollega Bill Ekman utreder mordet på en ung man samtidigt som han håller departementen underrättade om Amandas framsteg i Afghanistan. Men varför försöker regeringen mörka kidnappningen? Och varför hör inte kidnapparna av sig? Snart inser Amanda att den svenska ambassadören i Kabul döljer mer än vad hon kunnat ana.


Tankar om titel och omslag
Måste säga att jag är riktigt förtjust i titeln, och det krävdes bara ordet Kabul för att jag skulle mitt intresse skulle väckas. Gillar också omslaget och den kvinnliga silhuetten.

Mina tankar om boken
Tidigt i sommar fick jag denna som recensionsexemplar, men det dröjde ett tag innan jag kom igång med att läsa boken och nu efteråt förstår jag inte varför jag väntade så länge! Det är spänning på hög nivå!

Miljön i Afghanistan och Kabul känns trovärdig och långt ifrån lilla välbekanta Sverige. Det är ett land som har varit hårt utsatt för konflikter och stridigheter både utifrån och inifrån. För mig känns miljön väldigt spännande och det tillför en extra krydda i berättelsen.

När det gäller karaktärerna så gillar jag redan från börja Amanda Lund och det är en karaktär som jag mer än gärna läser mer om, hon är tuff och professionell samtidigt som hon också visar att hon är mänsklig. Även Bill som vi får följa i Stockholm är en intressant karaktär och jag vill gärna veta mer om honom.

Handlingen förs framåt i en rasande fart och boken har en minst sagt explosiv inledning och det sätter också tonen för hela boken. Språket är lättläst och följsamt och det är korta kapitel så sidorna bara flög förbi. Det var helt omöjligt att lägga ifrån sig boken och jag läste ut boken en enda dag.

Fyra dagar i Kabul skulle kunna klassas som en politisk thriller och det var intressant att få en inblick i hur diplomati funkar och hur många saker som görs bakom kulisserna utan vår kännedom.

Som sagt är jag riktigt förtjust i Anna Tells debut och jag längtar verkligen tills vi får läsa mer av henne!

Det är bäst att sätta en sträckläsningsvarning på Fyra dagar i Kabul, för när man börjat läsa kommer man inte vilja sluta.

3 bra saker med boken: spännande, miljön och Amanda Lund

Betyg: 4/5

Tidigare läst av denna författare
Har inte läst något av denna författare tidigare.

Andra som bloggat om boken är Bokhyllan, Boktokig och Johannas deckarhörna.

13 kommentarer:

 1. Fick den här på posten av Johanna på Johannas deckarhörna och har bara hört bra saker om den så ser verkligen fram emot till när jag kan hitta tid i läsningen att plocka upp den! :)

  SvaraRadera
 2. Jag fick den också men har inte läst den ännu

  SvaraRadera
 3. Den är jag väldigt sugen på!

  SvaraRadera
 4. Den är jag intresserad av.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är riktigt bra, kan verkligen rekommendera den!

   Radera
 5. Den här är jag nyfiken på :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är riktigt bra! En sån bok som man inte kan sluta läsa :)

   Radera
 6. Tyckte denna var otroligt bra och spännande! Strålande debut.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...