12 september 2017

Nyfiken på: Ett litet liv

Handling
Berättelsen om de fyra vännerna JB, Malcolm, Willem och Jude och deras liv i New York spänner över flera decennier och växlar mellan mörker och ljus. Genom åren prövas deras vänskap, men det som håller dem samman är alltid Jude – Jude St Francis, som förblir en gåta även för dem som står honom närmast.

Jude är framgångsrik advokat med ett traumatiskt förflutet som präglar hela hans liv på ett oåterkalleligt sätt. Som kontrast till hans mörka uppväxt står vänskapen till framför allt skådespelaren Willem, vars trofasthet och kärlek håller honom vid liv. Genom åren kommer Jude att slitas mellan självföraktet som styr hans tillvaro och kärleken han inte kan tillåta sig.


Varför jag vill läsa den
Det känns som att Ett litet liv har tagit Sverige med storm, nästan i samma klass om Ferrante gjorde. Många har hyllat denna bok och visst är jag nyfiken på den, fast jag ska erkänna att storleken på boken avskräcker lite. Tycker det verkar som en jobbig men stark läsupplevelse och jag är riktigt sugen på att läsa den.

Ett litet liv är dessutom nominerad till Årets bok och jag skulle inte bli speciellt förvånad om den vinner när jag tänker på alla bra omdömen den har fått.

2 kommentarer:

  1. Den har verkligen varit överallt sista tiden :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, och det gör ju inget för att minska intresset :)

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...