21 juli 2018

Älskaren från huvudkontoret

Titel: Älskaren från huvudkontoret
Originalets titel: -
Författare: Camilla Grebe
Översättare: -
Serie: Flickorna och mörkret #1
Antal sidor: 487
Utgivningsår: 2015
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utläst: 6/7

Handling
Emma har en älskare. En älskare som är allt hon har drömt om och lite till. Det finns egentligen bara ett problem - han råkar vara vd på klädjätten där hon är anställd: en opraktisk, men samtidigt oemotståndligt kittlande omständighet som väl egentligen inte utgör ett hinder för en relation. Eller?
På deras förlovningsmiddag försvinner han spårlöst - lika oväntat som han dök upp. Och inte långt efter det hittas en ung kvinna bestialiskt mördad och lemlästad i hans bostad i en fashionabel förort till Stockholm.


Peter Lindgren, resignerad men rutinerad kriminalpolis, får hjälp av beteendevetaren Hanne Lagerlind i utredningen av mordet, som bär tydliga likheter med ett tio år gammalt, olöst brott. Tillsammans söker de efter svaren som kan förklara det fruktansvärda brottet; en undersökning som sträcker sig från ett köldslaget Stockholm och många år tillbaka i tiden och som också får dem att trevande återuppta den relation de en gång hade.

Vem är den mördade kvinnan? Har brottet en koppling till det snarlika mordet ett decennium tidigare? Varför försvann älskaren från huvudkontoret och varför verkar kärleken alltid vilja något annat med oss än vi vill med den?

Tankar om titel och omslag

Ett blodigt omslag, men jag gillar både titel och omslag. Gillar de mörka tonerna och det författarnamnet i guld.

Mina tankar om boken
Grebes uppföljare till denna bok, Husdjuret, är nominerad till Årets bok och jag kände att jag ville läsa första boken också. Jag hade inga speciella förväntningar på boken och jag började läsa med inställningen att jag skulle få en bra mordhistoria.

Boken är lätt att komma in och lättläst. Jag upplevde den också som snabbläst, vilket nog också har med själva handlingen att göra. Jag tycker också om att man får följa flera karaktärer i boken och att man själv kan skapa sig en bild av vad som har hänt. Jag lyckas bli både berörd av en del karaktärer och väldigt irriterad på andra. Jag blir särskilt berörd av att läsa om Hanne och mest irriterad blir jag på Peter.

Jag hade förväntat mig att man skulle få läsa mer om själva utredningsarbetet, men man fick läsa mer om polisernas privatliv och upptakten till själva mordet.

Egentligen är själva mordhistorien ganska förutsägbar, men det var vägen dit som var mest spännande. Det var också intressant att få läsa om psykiska sjukdomar ur ett lite annorlunda perspektiv.

Jag blev riktigt positivt överraskad av Älskaren från huvudkontoret och jag ser fram emot att läsa uppföljaren.

3 bra saker med boken: spännande, Emma och upplösningen

Betyg: 4/5

Tidigare läst av denna författare
Har inte läst något av denna författare tidigare.

Andra som bloggat om boken är Romeo and Juliet, Carolina läser och Johannas deckarhörna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...