30 juni 2018

Den lilla bokhandeln runt hörnet

Titel: Den lilla bokhandeln runt hörnet
Originalets titel: Little Shop of Happily Ever After (2016)
Författare: Jenny Colgan
Översättare: Birgitta Karlström
Serie: -
Antal sidor: 343
Utgivningsår: 2017
Förlag: Massolit
Utläst: 11/6

Handling
Nina Redmond älskar böcker och som bibliotekarie får hon göra det hon gillar allra mest matcha rätt bok med rätt person. Men när hennes älskade bibliotek tvingas stänga står hon plötsligt utan jobb och har ingen aning om vad hon ska ta sig till. Men så hittar hon en annons om en charmig liten skåpbil och får en idé: hon ska starta en egen bokhandel, på hjul!

Med all styrka, mod och optimism som hon kan uppbåda och därtill sitt livs samlade besparingar gör Nina sig redo för en nystart i de vackra skotska högländerna. Men verkligheten visar sig vara något helt annat än den verklighet hon gärna drömmer sig bort i. Hon möter en mängd människor som både förgyller och förpestar hennes tillvaro, till exempel en charmig tågkonduktör och en barsk och fåordig bonde på granngården.


Tankar om titel och omslag

Somrigt och skönt. Gillar boken mitt på uppslaget och som visar att en hel värld finns i bokens sidor.

Mina tankar om boken
Nu har jag läst ytterligare en av de böcker som är nominerade till Årets bok. Den har kanske inte samma språkliga kvalitet som de tidigare, men utifrån sin genre så uppfyller den sitt syfte. Det är underhållande, lättläst och lättsmält.

Jag faller direkt för Nina, det är så härligt att läsa om någon som verkligen älskar böcker och vill sprida läsning till fler. Däremot känns hon väldigt naiv, men hon är ändå en karaktär man gillar. Att läsa om hennes bokbuss är mysigt och det är roligt att se hur hon skapar sig ett nytt hem.

Miljön känns också intressant, tycker om att den inte utspelar sig i storstaden utan att den istället utspelar sig på landet.

Den lilla bokhanden runt hörnet är mysig, lättläst och innehåller mycket feelgood och fast man ganska länge vet hur boken ska sluta är det ändå vägen dit som är mest intressant. Den passar perfekt under sommaren!

3 bra saker med boken: lättläst, handlar om böcker, underhållande.

Betyg: 4/5

Tidigare läst av denna författare
Det lilla bageriet på strandpromenaden

Andra som bloggat om boken är Fröken Christina, Fiktiviteter och Västmanländskans bokblogg.

2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...