21 mars 2020

Bokhandeln på Riverside Drive

Titel: Bokhandeln på Riverside Drive
Originalets titel: -
Författare: Frida Skybäck
Översättare: -
Serie: -
Antal sidor: 445
Utgivningsår: 2018
Förlag: Louise Bäckelin Förlag
Utläst: 28/2

Handling
Charlotte är för ung för att vara änka, för ung för att förlora den hon älskar. I sitt vilsna tillstånd tar hon en paus från sitt framgångsrika företag och söker ro på den skånska landsbygden. Men så får hon får ett oväntat besked, hon har ärvt ett hus i London av en moster hon knappt visste att hon hade. Och huset inrymmer en bokhandel.
Inställd på att sälja huset flyger Charlotte till England, där den konkursfärdiga Riverside Bookshop och den excentriska personalen verkar bortom all räddning. Men trots att Charlotte inte vet något om hur man driver en bokhandel växer snart en gemenskap med den motsträviga personalen fram.
Samtidigt som Charlotte kämpar för att rädda bokhandeln inser hon att det är något som inte riktigt stämmer. Varför har Charlotte aldrig fått träffa sin moster och vad är det för mörk hemlighet som döljer sig i huset?


Tankar om titel och omslag
Så mysig och fint omslag. Kul med detaljerna på omslaget och det är alltid ett plus i kanten när även omslaget har böcker på omslaget. Det samma kan sägas om titeln, en bok med bokhandel i titeln kan ju inte vara annat än bra.

Mina tankar om boken
Detta är en bok som har stått i bokhyllan väldigt länge och orsakat dåligt samvete hos mig. Det är ännu en sån bok som jag har varit så sugen på att läsa men där jag aldrig riktigt har kommit mig för.

Den tog lång tid för mig att läsa, men jag skyller lite grann på att jag dels saknade ro att sätta mig ner och läsa och att jag dessutom började min praktik. För när jag väl läste boken så var den ju väldigt lättläst. Den var också riktigt bra att läsa för att slappna av och få komma till en annan värld.

En bok som på något vis handlar om böcker kan ju inte vara annat än bra! Jag gillar verkligen att läsa om bokhandeln och hur Charlotte kommer in i gemenskapen och börjar kämpa för att bokhandeln att gå runt. Som sig bör finns det en hel del referenser till andra böcker, vilket jag tycker är kul.

Sidohistorien om Charlottes moster är också intressant att läsa, även om jag inte är lika intresserad av den som jag är av bokhandeln och Charlotte och alla de andra karaktärerna hon stöter på.

Nu är jag såklart sugen på att läsa Skybäcks andra feelgood roman som också har en boklig titel.

3 bra saker med boken: mysig, lättläst och böcker!

Betyg: 4/5

2 kommentarer:

  1. Tyckte också om den här väldigt mycket! Den andra boken är också riktigt bra :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh då måste jag ta och läsa den också! :)

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...