11 mars 2020

Tv-serie: Orphan Black säsong 4

Handling
Orphan Black follows outsider, orphan and street-wise chameleon Sarah. After witnessing a woman's suicide, Sarah assumes the stranger's identity - who happens to look just like her. Expecting to solve all her problems by cleaning out the dead woman's savings, Sarah is instead thrust headlong into a kaleidoscopic mystery as she realizes the dizzying truth - she and the dead woman are clones. As Sarah searches for answers, she discovers the chilling fact that there are more people like her out there - genetically identical individuals who were planted in unsuspecting birth parents and nurtured in completely different circumstances. With no idea who created the clones, she'll need to discover the reason in a hurry as an assassin is killing them one by one.

Den fjärde säsongen har 10 avsnitt och i huvudrollerna ses bland annat Tatiana Maslany, Jordan Gavaris och Ari Millen.

Jag såg klart säsongen 4 februari.

Mina tankar
De senaste säsongerna har jag sett direkt efter varandra, vilket jag inte tror är till någon nackdel.

Jag har hela tiden varit fascinerad av den här serien, dels för att den är väldigt spännande men också att den delvis har en (fiktiv) vetenskaplig grund och då tar upp ämnen relaterade till detta.

Vid det här laget vill jag inte säga så mycket om handlingen, men vad jag kan säga är att den är lika spännande nu som tidigare. Insatserna för karaktärerna är hela tiden höga och det händer ofta saker som förvånad mig. Det finns ett avsnitt under säsongen så jag verkligen undrar vad som kommer hända för det är som om alla har nått botten och det är svårt att se en väg ut därifrån, men på något sätt tar de sig vidare.

Karaktärerna känns väl igen nu och jag tycker det är så spännande att följa dynamiken mellan alla systrar/kloner och hur de försöker hjälpa varandra. Nu sätts deras lojalitet på prov och man inser hur mycket de betyder för varandra.

Mitt i all denna spänning och drama finns det en mörk och svart humor som jag gillar. Ibland blir det nästan lite farsartat, men jag kan inte hjälpa att jag gillar det. Helena är i det hänseendet den jag uppskattar mest för hon kör verkligen sitt eget race.

Systrarna har hela tiden kämpat mot olika fiender och i denna säsong blir antalet fiender ännu fler. Det är som att precis när de överlistat en, så dyker en ny upp och vill förstöra det de åstadkommit. I den här säsongen är fienden större än någonsin och det blir en hel del oväntade allianser.

Till sist måste jag också hylla skådespeleriet och framförallt Maslany som gör alla huvudroller. Jag är så imponerad över hur hon lyckas göra karaktärerna helt egna.

Nu ser jag fram emot att se den sista säsongen och jag hoppas på att få många svar.

Hur säsongen slutar
Rachel tar över Neolution, skadar Susan (deras skapare) och Sarah svårt. Cosima tillsammans med den yngre klonen går vilse på ön och blir hittad av att tältsällskap som har en mystisk man i ledningen. Väl där återförenas Cosima med Delphine. Allison och Donnie gömmer sig ute i skogen med Helena. Sarahs dotter och mamma är tagna av Neolution. 

Orphan Black säsong 1
Orphan Black säsong 2
Orphan Black säsong 3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...