27 mars 2020

Helgfrågan v.13: Skriva böcker & Sommarlängtan

Såhär på fredag kväll innan det är dags att bänka sig framför Bäst i test tänkte jag passa på att svara på Mias helgfråga.

Om du skulle skriva en roman, i vilken genre skulle det vara? Skulle du skriva i eget namn eller under pseudonym?

Nu har jag inga författardrömmar på det viset men om man får leka lite med tanken skulle jag nog gärna skriva något inom feelgood-genren. Och att skriva för att sprida lite glädje och lyckliga slut i den värld vi lever i. Jag skulle nog också vilja skriva den typ av böcker som jag själv skulle vilja läsa. Så jag skulle skriva någon sorts feelgood med humor, husdjur och varför inte lite böcker också. 

Bonusfråga: På söndag byter vi till sommartid? Längtar du efter sommaren?

Jag kan inte påstå att jag påverkas nämnvärt av tidsbytet. Men nog börjar jag längta efter sommaren, men jag vill ha snö och riktigt fin vårvinter över påsk. Sen skulle det vara fantastiskt om man kunde spola förbi perioden när det bara är slask och blött ute. Sen kände jag också att efter mina praktikveckor då jag bodde i hus själv att jag är väldigt less på att skotta snö och hålla på med allt sånt. 

8 kommentarer:

 1. Så trevliga feelgood skulle jag definitivt läsa.

  SvaraRadera
 2. skulle vara bra att skriva lite familjehistoria, för barn och barnbarn, sommar är fint men sommartid är ett elände... även kossorna protesterar

  SvaraRadera
 3. Hm, det låter som att du har lite skrivarideer, trevligt! Sommar är inte dumt, om det inte blir för varmt, men tidsändringen är jag inte så förtjust i, inte så bra för kroppen med sommartid.

  SvaraRadera
 4. det är nog klokt att välja att skriva i en genre du själv gillar. påsken får vi mer eller mindre hoppa över i år. inga barn. inga barnbarn. ett av barnen ockuperar sommarhuset

  SvaraRadera
 5. Jag skulle så gärna ha en fjällpåsk, men det blir det ju inte i år, och här är det nog vår, inte mera vårvinter.

  SvaraRadera
 6. Behovet av feelgood är stort nu!

  SvaraRadera
 7. Är nog en klar fördel att man känner för det man skriver om, kan man ju ana. Om författare skulle tvinga sig att skriva i en viss genre bara för att det är det som säljer bäst... tror kanske det inte blir helt optimalt resultat då.

  SvaraRadera
 8. Feelgood är ett alternativ, de är alltid trevliga att läsa.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...