20 mars 2020

Helgfrågan v.12: Motivation till att läsa & musik som passar vid läsning


Det är fredag kväll och jag har tagit mig hem upp till fjälls. Den här helgen kommer ägnas åt att skriva klart min rapport och skicka in den och förbereda lite inför nästa kurs som börjar till veckan. Dock tänkte jag inleda helgen med att svara på Mias helgfråga.

Hur gör du för att hitta motivation och inspiration till att läsa?

Nu är det ju jag som kommit med förslaget till frågan och det känns som att jag därför borde ha något superbra svar. Det har jag inte. Men jag är nyfiken på att läsa allas svar, och det var kanske också tanken bakom frågan.

Kan säga som så att jag sällan har problem med motivationen, det som kan vara svårt är att hitta tid och faktiskt sätta sig ned i lugn och ro. Däremot känner jag att nöjesläsning är något som jag behöver för min egen skull. I perioder blir det en hel del kurslitteratur, men jag måste också få läsa för nöjes skull.

Motivation består mycket i vetskapen av att jag vet att det är något som jag njuter och mår bra av.

Sedan kan jag också känna att i dessa tider behöver man också få ha någon sysselsättning som gör att man koppla bort verkligheten ett tag.

Bonusfråga: Har du någon favoritmusik du lyssnar på samtidigt som du läser?

Jag föredrar att inte ha så mycket ljud runtomkring mig när jag ska läsa. Det är sällan jag sätter på musik att ha i bakgrunden. Men om jag skulle göra det så vill jag ha ganska lugn musik och musik som inte tar över handen för mycket och flyttar fokus från läsningen.

4 kommentarer:

 1. Tiden kan vara svårt med, och då blir det stress runt läsningen också

  SvaraRadera
 2. Precis, finns mycket motivation för att läsa böcker. :)

  SvaraRadera
 3. Jag förstår dig, jag hade också svårt att hitta svar på mitt eget frågeförslag!

  SvaraRadera
 4. Jag tycker man jobbar på tok för mycket, hinner knappt läsa ju.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...