8 mars 2020

Min bokresa #80 - The Genre Book Tag

Camillas bokresa den här veckan består av tag som handlar om olika genrer man läser.

1. Your favorite genres?
Jag tycker om att läsa olika genres och vad jag gillar mest beror lite på humör och vad jag är sugen på. Men skulle säga att favoriterna nog är fantasy, young adult och deckare.

2. Your least favorite genres?
Kan faktiskt inte komma på någon specifik genre. Men kanske en viss typ av självbiografier som bara innehåller skryt om personen själv och hur hen blev så framgångsrik om det är ett svar?

3. A genre you want to try?
Jag har nog läst de flesta genres som jag skulle vilja pröva på. Däremot skulle jag kanske vilja testa att läsa mer poesi.

4. A genre you don't want to try?
Självhjälpsböcker eller böcker som påstår sig ha vetenskaplig grund fast de inte har det (Hej Omgiven av idioter!). Fast sen skulle jag tycka det kanske vore roligt att läsa någon sådan bok bara för att se vad vissa författare kan koka ihop.

5. A genre you're not sure about?
Skulle kanske säga autofiktion här. Har inte riktigt räknat ut vad jag tycker om den typen av böcke.r

6. A genre blend you love?
Här blir det nog olika former av fantasy- eller dystopimix. Gärna blandat med urban fantasy, science fiction eller varför inte climate fiction som verkar bli en grej.

7. A genre-defying book?
Jag hade jättesvårt att komma på ett bra svar på denna fråga. Den enda som jag kan komma på är Den rätta tiden för en kula i hjärtat av Un-su Kim som är sydkoreansk deckare/thriller. Fast det finns många andra genreinslag där också, framförallt absurdism och en del humorinslag.

1 kommentar:

  1. Mycket intressanta svar, och du har bättre svar på flera frågor än vad jag kom på, den var faktiskt lite svår fast ändå lätt att svara på.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...