22 december 2016

God jul (bok)

Titel: God jul
Originalets titel: 
Författare: Jonas Karlsson
Översättare: -
Serie: -
Antal sidor: 168
Utgivningsår: 2013
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utläst: 6/12

Handling
Det lackar mot jul i kommunhuset och ledningen diskuterar hur de ska kunna göra något festligt med husets fasad. Trots nedskärningar och stundande eventuella varsel är alla överens om att det vore trevligt att i år överraska med en spännande julhälsning för att sprida lite glädje till kommuninvånarna. Något speciellt och lite extra läckert, dock med noggranna krav på nollbudget.

Snart bjuds lokalpressen in för att dokumentera projektet som vittnar om den fina lagandan som råder i kommunhuset. Men julpyntningen visar sig vara svårare att genomföra än man först har trott. När Gunvald på fritidsförvaltningen har svårt att förstå vikten av att samarbeta förbyts julglädjen till regelrätt krigsföring.


Mina tankar
Jonas Karlsson känner jag mest till som skådespelare, men jag hörde att han hade gett ut böcker också, bland annat God jul. Jag visste faktiskt inte att detta var en bok i Kulturkollo läser, det var mest bara en lyckoträff att jag lånade från från biblioteket för att jag ville läsa lite "juliga" böcker.

Jag hade inga speciella förväntningar på denna bok, men jag blev överraskad över hur bra jag tyckte att den var. Jag upplevde den som lite underfundig och att den ändå speglade verkligheten på ett litet roligt sätt. Sen känns det också som att karaktärerna skulle kunna finnas i verkligheten på olika myndigheter och instanser.

Just det med att en av personerna har en sån strålande idé att det ska skrivas god jul med ljusstakar, en idé som verkar så enkel att genomföra, men som i praktiken blir väldigt svårt och hur de hela tiden stöter på nya problem och måste försöka förhandla fram en lösning samtidigt söm det börjar gå rykten på att det kan bli uppsägningar.

Utan att skriva för mycket om slutet, kan jag säga att jag verkligen gillade den lilla twisten på slutet.

God jul var en riktigt mysig och rolig bok att läsa nu i juletid.

Kortfattat: Mysig, underfundig, snabbläst,

Betyg: 4/5

Tidigare läst av denna författare
Har inte läst något av denna författare tidigare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...