14 december 2016

Tv-serie: Sherlock vinterspecial 2016

Handling (från IMDb)
The Abominable Bride
Imagining himself back in the 1890s, Sherlock is visited by Inspector Lestrade after newlywed Emelia Ricoletti, having apparently killed herself in public, murders her husband Thomas in front of witnesses before vanishing. Some months later Holmes is approached by Lady Carmichael, who tells him that her husband Sir Eustace has been threatened by Emelia, who then seemingly does away with him. With an intrusive Moriarty crossing him, Holmes attempts to solve the enigma, with unexpected help from Watson's wife Mary and evidence of a conspiracy involving half the population of the country.

I huvudrollerna ses bland annat Benedict Cumberbatch, Martin Freeman och Amanda Abbington.

Avsnittet är 89 minuter långt.

Jag såg avsnittet 2 december.

Mina tankar
Har faktiskt sett detta avsnitt av Sherlock en gång tidigare, men kände inte direkt för att recensera det då. Det sändes ju kring jul/nyår i svensk TV, men problemet var ju att det var nästan ett år kvar till att den fjärde säsongen skulle börja visas. Nu är det mindre än en månad kvar till att den nya säsongen har premiär och då tyckte jag det kunde vara passande att se detta avsnitt igen och fräscha upp mina Sherlock-kunskaper.

Detta Sherlock-avsnitt innehåller precis, som många andra, referenser till de böcker som skrevs av Arthur Conan Doyle. Därför önskar jag att jag hade bättre koll på böckerna, men trots det så är det en underhållande och fascinerande avsnitt. Sen är den också så himla snyggt gjord och sättet som de klipper ihop avsnittet.

Just detta special skiljer sig en del från de andra avsnitten, man får en inblick i hur Sherlock tänker och fungerar och det blandas "dåtid" med nutid. Nu är det rätt länge sedan jag såg den tredje säsongen, men jag minns huvuddragen. Sherlock flirtar verkligen med fansen, och vissa repliker återkommer ofta och skapar humor. Karaktärerna är ju fantastiska och speciellt samspelet mellan Sherlock och Watson, det bidrar till många roliga stunder.

Skådespelarnas insatser är, precis som vanligt, otroligt bra! Varje gång jag ser Moriarty blir jag så imponerad över Andrew Scott och hur han gör den rollen.

Sherlock är en serie där man verkligen måste tänka själv och vara med i alla vändningar. När jag nu sett detta vinterspecial känner jag mig väl förberedd inför den fjärde säsongen.

Sherlock säsong 1
Sherlock säsong 2
Sherlock säsong 3


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...