10 december 2016

Harry Potter and the Deathly Hallows

Titel: Harry Potter and the Deathly Hallows
Originalets titel: 
Författare: J.K. Rowling
Översättare: 
Serie: Harry Potter #7
Antal sidor: 607
Utgivningsår: 2007
Förlag: Bloomsbury Publishing
Utläst: 26/11

Handling
Harry is waiting in Privet Drive. The Order of the Phoenix is coming to escort him safely away without Voldemort and his supporters knowing - if they can. But what will Harry do then? How can he fulfill the momentous and seemingly impossible task that Professor Dumbledore has left him?

Mina tankar
Jag vet ärligt talat inte om vad jag ska skriva om Harry Potter and the Deathly Hallows. Det känns som att allt redan har skrivits om den och jag har inte heller riktigt orden för att uttrycka hur den påverkade mig. Den påverkade mig mycket mer än vad jag trodde och det känns så ofantligt tomt, trots att jag inte har läst the cursed child än. Hela detta inlägg är en spoiler!

Att få följa Harry och hans vänner från unga barn till vuxna har varit en fantastisk resa. Att börja förstå hur alla böckerna hänger ihop och hur denna verkligen knyter ihop alla trådar är så makalöst välgjort.

Det tog förhållandevis lång tid att läsa ut boken, dels på grund av att det var rätt så  mycket omkring mig men också på grund av att jag inte ville att den skulle sluta. Jag ville inte skiljas från den värld som Rowling har skapat.

Jag visste på ett ungefär hur det skulle sluta, har för mig att jag sett slutscenerna från filmen för några år sedan, men att få läsa hur Harry besegrar Voldemort är så bra! Resan dit var väl värt pengarna och alla de twister längs vägen.

Jag förstod aldrig många av de som hyllade Harry Potter och sa att Snape var en av deras favoritkaraktärer, för mig var han bara den elaka läraren, men Rowling lyckades ändra min inställning till honom med ett enda kapitel och vad han gjorde för Harry och alla de andra var så fint att läsa. Snape,tillsammans med Harry och Dumbledore är nog de mest komplexa karaktärerna i denna serie.

Detta är första gången som jag har läst hela serien, och nu i efterhand förstår jag inte varför jag har väntat så länge med att göra det. Jag brukar inte heller vara den som läser om böcker, men denna hör till en av de serier som jag  mycket väl kan tänka mig att läsa igen, för jag tänker mig att det hela tiden finns nya saker att upptäcka.

Alla böckerna har varit riktigt bra, men för mig har de bästa böckerna varit de 2-3 sista i serien som har varit betydligt mörkare.

Slutet var tillfredsställande, och jag förstår varför detta har blivit en klassiker och det är helt klart välförtjänat.

Betyg: 5/5

Tidigare läst av denna författare
Den tomma stolen
Harry Potter and the Philosopher's Stone
Harry Potter and the Chamber of Secrets
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Harry Potter and the Goblet of Fire
Harry Potter and the Order of the Phoenix
Harry Potter and the Half-Blood Prince 

HÄR kan ni läsa en smakebit ur boken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...