5 december 2016

Veckans bokbloggsfråga - Vecka 49

Bild lånad av barnboksbloggen.
Detta har hittills varit en lugn dag, är ledig både idag och imorgon så jag passar på bara ta det lugnt och börja slå in mina julklappar så att det är gjort. Sen idag har jag också gjort några bokbeställningar så nu är det bara att vänta på att de kommer. I alla fall har jag tänkt svara på veckans bokbloggsfråga, som barnboksbloggen håller i.

Hur viktiga är bilderna när du bloggar och när du läser bloggar? Vad föredrar du när du läser bokrecensioner, förlagets officiella bild på bokomslaget eller personligt tagna bilder på boken ifråga? Har du något annat att tipsa om eller diskutera kring när det gäller bilder på bokbloggar? 

Jag är ju mest intresserad av texten när det gäller blogginlägg, men visst är det roligt med fina bilder! Jag är absolut ingen mästerfotograf och saknar dessutom både en bra kamera och intresse för att ta bilder. Så för det mesta brukar jag använda förlagens bilder eller andra bilder som jag hittat på internet.

Jag önskar att jag kunde ta fina bilder på mina böcker och visa upp, men då skulle jag behöva en betydligt bättre kamera och det känns inte riktigt värt att lägga ner en massa pengar på sådant så jag inte fotar speciellt mycket annan på fritiden heller.

Jag tycker mycket om att läsa bloggar där de tar egna, fina bilder på de böcker och läst och andra bokliga ting, men det är inte något som jag själv kan tänka mig att göra.

8 kommentarer:

 1. Jag tycker att du har en väldigt fin blogg med tydliga bilder, det gillar jag :) Och så gillar jag kollage med bilder av någon anledning, som ju du har. Det ser proffsigt ut, och jag är själv urdålig på redigeringsprogram, kanske därför just kollage imponerar så mycket på mig ;) Men det ger en bra överblick också, att få alla böcker i en klunga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag är också dålig på redigeringsprogram och sen är jag lite snål också för jag vill helst inte betala för det... :) Jag laddade ned ett gratis program som heter Photoscape och där kan man bland annat göra kollage plus en hel del andra saker :)

   Radera
 2. Jag är ingen mästerfotograf heller och använder helst förlagets bild vid recensionen, men i andra inlägg kan jag ibland använda en bild som jag själv tagit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det händer att jag använder mina egna bilder men det är inte så ofta :)

   Radera
 3. Jag har en kamera som jag fotar mina böcker med när de kommer hem, men jag hade aldrig skaffat mig en kamera endast för att fota böcker. På instagram blir det lite mer roliga bilder men till recensioner tar jag gärna bara enkla bilder för det är boken och dess innehåll som ska vara i fokus.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ingen kamera som fungerar, förutom den på mobilen och man klarar sig egentligen rätt bra med den :)

   Radera
 4. Jo det är kul med bilder men inte allt och det som är viktigast :) Egentligen är ju min kamera lite förstörd och gammal men äsch den funkar :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så länge kameran funkar gör det väl inget att den är gammal :)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...