17 december 2016

Harry Potter and the Cursed Child

Titel: Harry Potter and the Cursed Child: Parts One and Two
Originalets titel: -
Författare: J.K. Rowling, John Tiffany, Jack Thorne
Översättare: -
Serie: Harry Potter #8
Antal sidor: 343
Utgivningsår: 2016
Förlag: Little Brown, UK
Utläst: 5/12

Handling
Based on an original new story by J.K. Rowling, Jack Thorne and John Tiffany, a new play by Jack Thorne, Harry Potter and the Cursed Child is the eighth story in the Harry Potter series and the first official Harry Potter story to be presented on stage. The play will receive its world premiere in London’s West End on July 30, 2016.

It was always difficult being Harry Potter and it isn’t much easier now that he is an overworked employee of the Ministry of Magic, a husband and father of three school-age children.

While Harry grapples with a past that refuses to stay where it belongs, his youngest son Albus must struggle with the weight of a family legacy he never wanted. As past and present fuse ominously, both father and son learn the uncomfortable truth: sometimes, darkness comes from unexpected places.


Mina tankar
Innan jag började läsa den här hade jag hört väldigt mycket om den, en hel del positivt men också en hel del negativt. Jag var så otroligt rädd för att läsa den och så rädd för att bli besviken.

Det enda som man måste komma ihåg är att detta inte är en bok, utan att det är ett manus. Jag har aldrig läst manus tidigare, så för mig tog det ett tag att komma in i boken och det sätt som den var skriven på. När jag hade gjort det gick den väldigt fort att läsa och det var svårt att lägga ifrån sig boken.

De karaktärer som vi har fått följa i sju tidigare böcker har vuxit upp och fått egna barn, vi får inte veta så mycket om deras liv efter slutet av Deathly Hallows och fram till nu för man kastas rätt in i berättelsen som tar vid där epilogen börjar i den föregående boken.

Jag upplevde Harry Potter and the Cursed Child som väldigt spännande och underhållande. Jag kan inte påstå att det är min favorit i serien, men den känns som ett roligt komplement till den. Ärligt talat så hade serien egentligen inte behövt någon fortsättning, men visst är det spännande att få återstifta bekantskapen med den magi som Rowling skapat i tidigare böcker.

De två huvudkaraktärer vi får följa, Albus och Scorpius, är son till Harry respektive Draco. I början tyckte jag det var väldigt smärtsamt att läsa om dem och att de bägge två känner att de inte riktigt passar in och hela tiden är tvungna att leva i skuggan av sina föräldrar och de krav och förväntningar som de väntas leva upp till som ställs på dem just för att de är deras söner.

Hela konceptet med tidsresor är väldigt kittlande för tanken och hur en enda liten detalj i det förflutna kan ändra på framtiden. Och jag tyckte det var spännande att få se bitar av alternativa framtider som hade kunnat ske.

Harry Potter and the Cursed Child är en underhållande och spännande del i Harry Potter-serien. Jag uppskattade att läsa den, men jag kände inte heller att den var nödvändig för att få ett avslut på serien.

Kortfattat: Underhållande, spännande, tidsresor

Betyg: 4/5

Tidigare läst av denna författare
Den tomma stolen
Harry Potter and the Philosopher's Stone
Harry Potter and the Chamber of Secrets
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Harry Potter and the Goblet of Fire
Harry Potter and the Order of the Phoenix
Harry Potter and the Half-Blood Prince
Harry Potter and the Deathly Hallows

HÄR kan ni läsa en smakebit ur boken.

2 kommentarer:

  1. Jag kände exakt likadant, det var rolig läsning men ändå inte en nödvändig bok, men jag tycker det är riktigt intressant med hela denna Scorpio och Albus känslomässiga resa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var absolut rolig läsning och det var kul att få återvända till Rowlings värld :)

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...