14 januari 2017

Bästa brittiska tv-serien

Jag tänkte hoppa på och vara med på Lyrans Noblessers helgutmaning där man den här gången ska berätta om den bästa brittiska tv-serien.

Jag ser väldigt mycket tv-serier, men de allra flesta är amerikanska men jag ser några brittiska också. Jag kommer fuska lite grann och  välja 3 stycken som jag är väldigt förtjust i just nu.

Downton Abbey
Har en självklar plats på listan, och min familj såg den tillsammans. Gillade speciellt att man fick följa både tjänstefolk och  familjen Crawley. Fick också en stor inblick i hur aristokratin förändrades efter första världskriget och hur världen utvecklas. Farmodern, som spelades av Maggie Smith, var en av mina favoriter. Jag har skrivit om tv-serien här.


Call the Midwife
Eller Barnmorkan i East End, som den kallas på svenska. Är en sådan himla mysig serie med både roliga och sorgliga stunder och utspelar sig kring 50-talet och 60-talet i London. Handlar såklart mycket om deras arbete som barnmorskor, men man får följa många andra historier också. Serien är baserad på Jennifer Worths romaner, som jag inte själv har läst än. Jag har skrivit om tv-serien här.


Sherlock
Och allra sist har vi Sherlock, vars fjärde säsong pågår just nu och är en modern version av sir Arthur Conan Doyles verk. En otroligt snyggt gjord och spännande serie med riktigt duktiga skådespelare. Finns också en hel del humor också. En av de stora behållningarna med serien tycker jag är relationen mellan Sherlock och Watson. Jag har skrivit om tv-serien här.

24 kommentarer:

 1. Downton Abbeyy hade jag också.

  SvaraRadera
 2. Sherlock har jag bara sett filmerna, men gillar så jag skulle nog gilla tv-serien också. Downton Abbey var även mitt svar. Barnmorskan har jag missat, men jag tror nog jag skulle gilla den. Över huvud taget är jag svag för brittiska tv-serier.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla serierna är riktigt bra! Kolla in Barnmorskan och Sherlock!

   Radera
 3. Sherlock är den enda jag har sett av dina och den har jag också med :)

  SvaraRadera
 4. Downton Abbey är ju så bra. Spelar ingen roll hur många gånger jag ser den, man upptäcker alltid något nytt! :D

  SvaraRadera
 5. Barnmorskan i East End, den är ju bra!

  SvaraRadera
 6. Har tyvärr inte kunnat engagera mig i nyare TV-serier under senare år, inte heller dessa. Säkert trots det bra serier alla tre! :)

  SvaraRadera
 7. Både Sherlock och Downton funderade jag på men valde en annan till slut :)

  SvaraRadera
 8. Tycker om alla dina tre :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är jättebra, fast det var svårt att välja ut favoriter :)

   Radera
 9. Sherlock har även jag som favorit, men även Downton Abbey är bra så långt som jag sett hittills.

  SvaraRadera
 10. Downton Abbey var mitt val också!

  SvaraRadera
 11. Barnmorskan är den enda jag ännu inte sett men som jag tror att jag kommer gilla. Ska bara få tid till att se den =)

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...