21 januari 2017

Bröllopsnatten

Titel: Bröllopsnatten
Originalets titel: Wedding Night (2013)
Författare: Sophie Kinsella
Översättare: Annika Sundberg
Serie: -
Antal sidor: 463
Utgivningsår: 2014
Förlag: Damm förlag
Utläst: 30/12

Handling
När det visar sig att Richard, Lotties pojkvän sedan tre år tillbaka, inte alls har giftermål i tankarna, får hon nog. Besvikelsen, och ett plötsligt infall, gör att hon istället i all hast gifter sig med sin ungdomskärlek Ben. De reser till Ikonos på bröllopsresa, till platsen där de träffades första gången. Men hur väl känner de varandra, och hur bra passar de egentligen ihop? Lotties syster Fliss, som själv är mitt uppe i en uppslitande skilsmässa, tror inte sina öron när hon får höra vad systern har hittat på.

Övertygad om att Lottie har begått sitt livs största misstag skyr hon inga medel för att fördärva hennes bröllopsnatt.


Mina tankar
Detta var precis vad jag behövde läsa just nu! Har varit väldigt sugen på feelgood ett bra tag,men det har inte blivit av att jag har läst det. Jag har inte läst hennes Shopaholic-serie, utan har bara läst en av hennes fristående böcker tidigare. När jag behöver uppmuntrande och romantisk läsning så kommer jag läsa böcker av Kinsella.

Bröllopsnatten är egentligen rätt förutsägbar, man vet nästan från första sidan hur det kommer att gå, men det är vägen dit som är intressant. Och vilken väg det var!  Sen har jag lite svårt att tro att en kvinna i 30-årsåldern för för sig att bara sådär gifta sig med sin ungdomskärlek precis när hon gjort slut med sin långvarige pojkvän. Det blir många pinsamma situationer som Ben och Lottie måste genomlida och jag skrattar verkligen under läsningens gång. Det är så lätt att se alla situationerna framför sig.

Den var dessutom väldigt lättläst och när man väl började läsa var det svårt att lägga ifrån sig boken. Det var ett härligt tempo och underhållande handling som verkligen skapade läslust.

Jag tycker om att man får följa både Lottie och Fliss i egna kapitel, och hur Fliss försöker att med alla medel sabotera bröllopsnatten. Jag tyckte det var mer intressant att följa Fliss, hon kändes också som den mer vuxne av dem. Det blir oväntade möten och våra två huvudpersoner lär sig också något längs vägen. I början tyckte jag att speciellt Lottie var rätt omogen, men systrarnas relation formades under deras tidigare år.

Uppskattade också att man fick besöka den grekiska ö-världen, långt bort från all snö och kyla här i norden och man fick lite sol och värme i bokform.

3 bra saker med boken: underhållande, humorn, Grekland.

Betyg: 4/5

Tidigare läst av denna författare
Karriär och köksbesvär

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...