4 januari 2017

Tv-serie: Och så var de bara en


Handling (från IMDb)
It's 1939 and Europe teeters on the brink of war. Ten strangers are invited to Indian Island, an isolated rock near the Devon coast in southern England. Cut off from the mainland, with their generous hosts Mr and Mrs U.N. Owen mysteriously absent, they are each accused of a terrible crime. As each member of the party starts to die one by one, the survivors realize that one of them is a killer and start to turn on each other.

Tv-serien hade 3 avsnitt, men i svensk tv sändes det i två delar. I huvudrollerna ses bland annat Aidan Turner, Charles Dance, Maeve Dermody och Toby Stephens. 

Jag såg klart serien 18 december. 

Mina tankar 
Jag älskar Agatha Christies bok med samma namn och jag hade totalt missat att den hade kommit en ny filmatisering av den så det var en överraskning när jag såg detta i tv-tablån. Jag mindes stora delar av historien från när jag läste boken, men såklart hade jag glömt en del. 

Skådespelarna gör bra prestationer, speciellt Dermody i rollen som Vera Claythorne som blev min favorit. Hon förmedlar verkligen Claythornes känslor på ett bra och äkta sätt. 

Jag gillar hu historien är berättad och följer boken bra också, från början är serien väldigt ljus för att i takt med att det blir fler mord och mer misstänksamhet bland de kvarvarande blir den mycket mörkare. Jag tyckte dock inte att serien levde upp till mina förväntningar, jag hade hoppats på att man skulle känna mer av deras utsatthet och desperation i takt med att fler och fler dog. Sen hade jag också förväntat mig att den skulle vara mycket mörkare, vilket den ju också blir i slutet. 

Jag tycker det är roligt att se filmatiseringar av Agatha Christies verk, och att de fortfarande verkar vara så populära. 

HÄR kan ni läsa min recension av boken. 


2 kommentarer:

  1. Visste inte att den här fanns filmatiserad! Har lyssnat på ljudboken och den gav mig nästan klaustrofobi ett tag.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den är rätt ny, men jag tror det finns en äldre film också. Tror att det är den där klaustrofobin som jag saknar lite grann med filmen:)

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...