25 januari 2017

Tv-serie: Parks and Recreation säsong 3

Handling 
After three months of closure due to the Pawnee budget crisis and government shutdown, Leslie Knope excitedly informs her fellow employees that the Parks Department has been reopened, although on a shoestring budget. State auditors Chris Traeger and Ben Wyatt announce they may only conduct existing park maintenance, but Leslie wants to offer better programs and services. Meanwhile, the always-optimistic Chris continues trying to convince Ann Perkins to go on a date with him. Ann finds him too intense, but Leslie convinces her to accept a date and try to persuade Chris to increase the parks budget.

Säsong 3 hade 16 avsnitt och i huvudrollerna ses bland annat Amy Poehler, Nick Offerman, Rashida Jones och Rob Lowe.

Jag såg klart säsongen 5 januari.

Mina tankar
Parks and Recreation är en riktigt beroendeframkallande serie! Det är svårt att bara se något avsnitt åt gången, utan man ville bara fortsätta titta. Den här börjar bli en av mina favoriter när det gäller komedier.

Jag vet att jag nämnt det förut, men jag älskar stilen som den är gjord i och att den känns som en dokumentär. Tycker det känns som att man kommer närmare karaktärerna och lär känna dem bättre. Det är mycket karaktärsutveckling hos de inblandade den här säsongen, och jag får flera nya favoriter.

Gillar relationen mellan Andy och April, de är så himla gulliga tillsammans, fast väldig omogna. I den tredje säsongen dyker också Rob Lowe upp som den karissmatiske och alltid lika positiva Chris Traeger som ska försöka få ordning på staden. Det är svårt att inte gilla honom, och jag älskar hans besatthet kring hälsa och träning och varje scen har är med i är rolig.

En annan favorit är Ron Swanson, macho-mannen som är emot allt som har med det politiska systemet att göra men som på något vis har blivit chef över Parks and Recreation. Hans scener är ofantligt roliga, och när han försöker förklara politik för en nioåring så bli det inte sämre.

Gillar också den ständigt optimistiska Leslie (Amy Poehler) som försöker att rädda staden från konkurs och är villig att göra allt som krävs, bland annat återuppliva skördefestivalen. Ibland blir det lite för mycket, men hon har ett gott hjärta och vill alla väl.

Det är svårt att välja ut några favoritavsnitt, alla håller en jämn nivå men det finns några avsnitt som sticker ut. Några av mina favoriter den här säsongen är "Harvest Festival" som handlar om själva skördefestivalen som inte direkt går som det är tänkt, dessutom dyker det upp en söt liten minihäst i avsnittet som är väldigt speciell för folket i Pawnee. En annan favorit är säsongsavslutningen, "Li´l Sebastian, där minihästen dyker upp igen.

Som sagt har Parks and Recreation börjat bli en favorit hos mig, och har ni inte sett serien förut, tycker jag verkligen att ni ska börja!

Parks and Recreation säsong 1
Parks and Recreation säsong 2

2 kommentarer:

  1. Karaktärerna är höjdare. Det tog nog en säsong innan jag fastnade, men sen föll jag :)

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...