18 januari 2017

Tv-serie: Seinfeld säsong 1

Handling (från IMDb)
Jerry Seinfeld is a very successful stand-up comedian, mainly because the people around him offer an endless supply of great material. His best friend is George, a bald, whiny loser who craves the kind of success Jerry has, but is never willing to do what it takes to get it. Jerry's neighbor Kramer often barges into his apartment and imposes onto his life. In the second episode Jerry's former girlfriend Elaine comes back into his life, and the four of them are able to form a friendship together. The episodes were rarely very plot-heavy, focusing more on mundane conversations and situations that could be found during everyday life in New York.

Den första säsongen hade 5 avsnitt och i huvudrollerna ses Jerry Seinfeld, Jason Alexander, Julia Louis-Dreyfus och Michael Richards.

Jag såg klart säsongen 1 januari.

Mina tankar
Jag fick Seinfeld-boxen i julklapp och jag bestämde mig för att genast  börja med första säsongen. Tidigare har jag bara sett några avsnitt här och var på tv, men nu tänkte jag börja från början så att man får mer sammanhang, om det ens är möjligt när det gäller en serie som handlar om ingenting.

Seinfeld är väl något av en modern klassiker och det kan jag förstå! Innehåller är rätt tidlöst och funkar även idag, trots utvecklingen med sociala medier så är kärnan detsamma. Jag älskar de stand-up-scener som Jerry gör i varje avsnitt. De är verkligen roliga!

Karaktärerna har ju blivit klassiker, och man lär känna dem fort. Efter att bara ha sett 5 avsnitt så känns det ändå som att man känner dem väl och förstår hur de funkar. Kramer är just nu min favorit.

Visst kan jag tycka det är lite tråkigt att den enda kvinna som dyker upp är Elaine, men hon är å andra sidan en väldigt härlig person.

Det är svårt att välja ut något favoritavsnitt ur en säsong som bara har 5 avsnitt, men en favorit är Male Unbonding som tar upp ämnet att det som man är omöjligt att "göra slut" med en manlig kompis på ett bra sätt. Jag satt och gapskrattade hela avsnittet!

Det är helt otroligt att en serie som handlar om ingenting kunde få sådant genomslag. Det är en väldigt rolig serie och jag ser fram emot att följa Seinfels och hans vänner galna äventyr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...