11 januari 2017

Tv-serie: New Girl säsong 1

Handling
Efter en tuff separation flyttar den frimodiga optimisten Jess (Zooey Deschanel) in hos tre ungkarlar, som har nog med egna problem. Winston är en f.d. idrottsman, Nick har hoppat av juridikstudierna, och Schmidt vill bli sedd som tjejtjusare, men är egentligen mest kär i... sig själv. Tillsammans med sin bästis Cece upptäcker Jess att det kan vara krävande, och hysteriskt roligt att hänga med grabbarna!

Säsong 1 hade 24 avsnitt och i huvudrollerna ses bland annat Zooey Deschanel, Jake Johnson, Max Greenfield och Hannah Simone.

Jag såg klart säsongen 20 december.

Mina tankar 
Jag såg några avsnitt när serien kom ut för första gången, men fastnade inte riktigt för den då. Men nu bestämde jag mig för att hela den första säsongen och då var det en helt annan sak! New Girl är en väldigt härlig feelgood-serie som dessutom är väldigt rolig och man får skratta mycket.

Vissa scener blir dock lite väl pinsamma, speciellt de situationer som Jess kan hamna i. Det blir nästan så att man vill hålla för ögonen samtidigt som man inte kan titta bort.

Det som är serien stora behållning är såklart karaktärerna och hur de måste lära sig att bo tillsammans, för alla är ju väldigt olika. Jag gillar att killarna, trots att de inte alltid håller med Jess, står upp för henne och hjälper henne. Det är svårt att välja en favoritkaraktär, det beror totalt på vilken situation de är i men den som får mig att skratta mest är Schmidt.

Jag tycker att relationen mellan Cece och Schmidt är intressant, men ibland önskar jag att de bara kunde börja lita på varandra och inse att de faktiskt gillar varandra. Det känns lite Ross & Rachel över dem, och jag hoppas bara att det inte  blir alltför långdraget.

En annan relation som är väldigt underhållande är den mellan Nick och Jess. De har totalt olika syn på livet, men ändå så finns det lite will they/won't they-vibbar mellan dem. Som tur är är det inte något som tas upp varje avsnitt utan det blir bara små hintar om det ibland. Hoppas också att det inte blir alltför långdraget och att skaparna bestämmer sig för att de ska bli ihop eller inte alls.

Jag tycker att de flesta tv-serier brukar sluta med någon form av cliffhanger, därför var det lite annorlunda att denna inte gjorde det. Fast å andra sidan kan det vara lite skönt ibland och jag gillade verkligen säsongsavslutningen!

New Girl är en så himla härlig serie att se på och som jag faktiskt blir glad av att se!


2 kommentarer:

  1. Det där var en favoritserie i flera säsonger, men den senaste som gick på TV (femte tror jag) blev för mycket. Det får finnas en gräns för pinsamheter och buskisfenomen :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kan tänka mig att man kan bli less på serien om det blir alltför pinsamt :)

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...