20 april 2017

Bridget Jones Baby: Dagboken

Titel: Bridget Jones Baby: Dagboken
Originalets titel: Bridget Jones's Baby: The Diaries (2016)
Författare: Helen Fielding
Översättare: Hanna Williamsson
Serie: Bridget Jones #4
Antal sidor: 205
Utgivningsår: 2016
Förlag: Forum
Utläst: 1/4

Handling
Den ständiga singeln och närmast professionella gudmodern Bridget Jones känner den biologiska klockan ticka allt snabbare. Men vad ska hon göra? Man måste ju åtminstone vara två. Men efter ett par slumpartade möten med gamla bekanta - och några drinkar för mycket - är hon på klassiskt Bridget-manér plötsligt gravid. Kanske inte riktigt på det sätt som hon tänkt sig. Men ändå: hon ska få barn. Det blir en graviditet kantad av fet mat, hårresande råd från berusade singlar, kaotiska ultraljudsundersökningar, romantik, glädje och förtvivlan. Men framförallt den stora frågan: vem är far till barnet?

Mina tankar
Har ju läst de tidigare delarna om Bridget Jones och det var nog faktiskt denna som jag var mest nyfiken på att läsa. Jag såg trailern till filmversionen och bara den fick mig att skratta gott, men innan jag hade möjlighet att se den så fick jag reda på det fanns en bok också. Vilket som kom först vet jag inte riktigt, men jag började i alla fall med boken.

Bridget Jones baby är lika härlig och underhållande som de föregående böckerna i serien. Det är samma gamla Bridget vi får återse. Är väldigt förtjust i hennes humor och det är så himla lätt att se alla situationer framför sig, tänker speciellt på förlossningskursen och även en scen närmare slutet. Mot slutet satt jag och gapskrattade för mig själv!

Min favorit har alltid varit Mark Darcy och det förändras inte heller i och med den här boken. Jag har aldrig riktigt förstått mig på Daniel Cleaver, han verkar bara som en stor skitstövel och som bara utnyttjar människorna i sin närhet för att få det han vill ha.

Som sagt riktigt underhållande och lättläst och nu ser jag verkligen fram emot att se filmerna också.

3 bra saker med boken: rolig, snabbläst och sträckläsning

Betyg: 4/5

Tidigare läst av denna författare
Bridget Jones dagbok
På spaning med Bridget Jones
Mad About the Boy

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...