30 april 2017

Läsplanering maj


Tänkte jag skulle visa upp de böcker jag har tänkt försöka läsa i maj. Månaderna går så fort att det känns som man inte riktigt hänger med och det dröjer inte så länge till sommaren heller. Och som vanligt när det gäller TBR och liknande, är jag alldeles för ambitiös men jag kan ju alltid hoppas  på det bästa.

En bok för följa med från förra månadens planering och det är Häxan av Camilla Läckberg. Jag hade reserverat den på biblioteket för ett tag sedan, men det är kö på den. Nu har jag i alla fått tag på boken. Suget att läsa den har inte heller blivit mindre sedan jag har börjat se några recensioner av den.

En annan bok jag har tänkt läsa under maj är I ljusets makt av Leigh Bardugo, som dessutom ingår i min Boktolva. I perioder brukar jag läsa lite fantasy men jag är ingen expert på ämnet men jag har blivit intresserad av hennes böcker efter att ha kollat på Booktube. Egentligen är jag mer intresserad av hennes "heist-böcker" som utspelar sig i samma universum, men jag vill börja från början.

Jag brukar vara urusel på att avsluta serier, men det är något som jag försöker att bättra mig på. Jag har bara den sista delen kvar i The Lunar Chronicles av Marissa Meyer och jag har väntat länge på att den ska komma på svenska, och tyvärr kommer den nog inte att göra det. Därför tänker jag läsa Winter på engelska istället.

Jag har också tänkt påbörja en ny serie, och det är en serie som jag har varit nyfiken på länge men aldrig kommit mig för att läsa. När jag såg Det fördolda av Hjorth och Rosenfeldt på second hand kunde jag inte hålla mig och köpte på mig boken. Det är den första delen om Sebastian Bergman.

På tal om serier så var min plan att läsa Twilight-böckerna med någotsånär jämna mellanrum och jag tänker försöka klämma in en den här månaden också.

Den allra sista boken som jag har på min planering för månaden är En nästan sann historia av Mattias Edvardsson, en bok som många bokbloggare har varit förtjusta i. Och jag är inte sämre än att jag vill bilda mig en egen uppfattning om den.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...