18 april 2017

Nyfiken på: Offermossen

Handling
Mossmarken är en ödslig plats med dimhöljda vidder, hukande tallar och sjunkande jordar. En gång i tiden begravdes offer till gudarna här, och rykten säger att människor försvinner spårlöst än idag.

Hit kommer den unga biologen Nathalie för att göra fältexperiment till sin doktorsavhandling om våtmarker. Snart står det dock klart att hennes egentliga ärende är mer personligt.

När en kropp hittas nedsjunken i mossen ger det en skrämmande anledning att påbörja efterforskningar i det förflutna - såväl för polisen som för Nathalie personligen. Hennes väg korsas av den erkända fotokonstnären Maya Linde, som även arbetar som polisfotograf i utredningen. De rör sig båda fram genom minnets och markernas djupa lager, mot chockerande upptäckter och länge dolda sanningar.


Varför jag vill läsa den
För några veckor sedan fick jag hem Bokspegeln, och en del gånger finns det böcker där som jag inte har sett tidigare. När man läser och följer många bokbloggar brukar man annars ha hyfsad koll på vilka nyutgivna böcker som kan hamna där. Den här boken hade jag inte en aning om och  när jag började läsa om handlingen så blev jag genast väldigt sugen på att läsa den. Och omslaget är ju bara så snyggt! Offermossen låter riktigt spännande och lite mystisk så jag ser fram emot att läsa den någon gång.

2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...