13 april 2017

Tv-serie: Friday Night Dinner säsong 4

Handling
Handlingen kretsar kring familjen Goodman och deras fredagskvällar, då de två utflugna sönerna besöker föräldrahemmet för att äta traditionell judisk middag. Återkommande element är sönernas barnsliga gnabb och psykande mot varandra, den halvdöve pappans dåliga bordsskick, och oönskade besök från en neurotisk och socialt inkompetent granne.

Den fjärde säsongen hade 6 avsnitt och i huvudrollerna ses Tamsin Greig, Paul Ritter, Simon Bird och Tom Rosenthal.

Jag såg klart säsongen 26 mars.

Mina tankar 
I min recension av den förra säsongen kan det låta som att jag inte alls gillade serien och det stämmer inte alls. Däremot kan jag inte bestämma mig för om jag tycker serien är bra eller om den är så dålig att den blir bra. Det lutar att det förstnämnda alternativet.

Man brukar ju säga att ett gott skratt förlänger livet och nu när jag tittat på den fjärde säsongen måste mitt liv bli mycket längre. Jag satt och gapskrattade i soffan åt familjen Goodman och deras bekymmer. Dynamiken i familjen är verkligen fantastisk och manusförfattaren har gjort ett otroligt bra arbete med manus och även skådespelarna gör bra prestationer.

Jag är fascinerad över hur denna typ av sitcom funkar så pass bra som den gör, varje avsnitt är uppbyggt på ungefär samma sätt med att sönerna kommer till sina föräldrar där de ska äta middag, varpå det blir ordentliga förvecklingar och där grannen Jim med hunden förr eller senare dyker upp. Det är mycket återkommande skämt som underhåller, men avsnitten har också en hel del snabba vändningar som sköts otroligt snyggt.

I mitt tycka är säsongen alldeles för kort med bara 6 avsnitt, men jag kan förstå anledningen till att säsongen är lite kortare då det är en enda person som skriver alla avsnitten och att det nog tar lite tid. Dessutom tror jag också att om en säsong hade fler avsnitt så skulle man kanske ledsna på formatet.

Jag tyckte verkligen om Friday Night Dinner och om ni känner för att skratta så vet ni vilken serie ni ska kolla upp. Nu hoppas jag bara på att serien får en fortsättning någon gång.

Friday Night Dinner säsong 3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...