29 april 2017

Tjejerna på höjden

Titel: Tjejerna på höjden
Originalets titel: -
Författare: Frida Malmgren 
Översättare: -
Serie: -
Antal sidor: 175
Utgivningsår: 2017
Förlag: Kartago
Utläst: 4/4

Handling
Dagsaktuellt om sex och politik. En humoristisk skildring av tre tjejer i limbolandet mellan studenttiden och vuxenlivet med villa-volvo-vovve.

En humoristisk skildring av tre tjejer i limbolandet mellan studenttiden och vuxenlivet med villa-volvo-vovve. Autentisk så långt anständigheten tillåter. I serien blandas aktuella teman, politik, sex och relationer. Med en ibland pompös eller nervös självmedvetenhet hos tjejerna. Vi får följa med på finlandsfärja, mansjakt i utelivet, och djuplodat filosoferande i soffan dagen efter. 
 


Mina tankar
Fick denna som en överraskning av förlaget, något som jag blev riktigt glad över. Jag hade inte hört talas om den tidigare, så därför blev jag väldigt nyfiken. Jag har inte alls läst mycket serier tidigare, den enda erfarenhet som jag har av det är Lilla Berlin, och jag tycker det finns klara likheter mellan Tjejerna på höjden och Lilla Berlin.

Jag är otroligt imponerad över hur väl Malmgren lyckas fånga och gestalta den tid vi lever med bara några få bildrutor och lite text, det kan inte vara lätt!  Det finns gott om humor och igenkänning i boken, speciellt det som gäller sociala medier. Sen så lyckas hon även fånga omvärlden på ett bra sätt och gör väldigt snygg satir av det världspolitiska kaos som har varit det senaste året, bland annat Brexit och Trump.

Sammanfattningsvis är Tjejerna på höjden och underhållande och vass skildring av vår samtid och jag hoppas det blir fler böcker om dessa tjejer.

3 bra saker med boken: rolig, snygg satir och väldigt underhållande

Betyg: 4/5

Tidigare läst av denna författare
Har inte läst något av denna författare tidigare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...