12 april 2017

Tv-serie: Hawaii Five-0 säsong 3

Handling
Den tredje säsongen inleds med att polisen Steve McGarrett oväntat får återse sin mamma, som bär på hemligheter som kan skada alla hon älskar. Medlemmarna i teamet fortsätter att bekämpa brottslighet och korruption samtidigt som de också försöker hålla ordning på sina liv. Kono  har fortfarande ett förhållande med sonen till en Yakuza-boss, Chin Ho försöker hantera en stor personlig förlust samtidigt som det förflutna kommer ifatt honom, och Danny tvingas kämpa för att dottern ska stanna kvar på Hawaii. 

Den tredje säsongen hade 24 avsnitt och i huvudrollerna ses bland annat Alex O'Loughlin, Scott Caan, Daniel Dae Kim och Grace Park.

Jag såg klart säsongen 24 mars. 

Mina tankar
Jag har verkligen fastnat för Hawaii Five-0! Det är en härlig actionserie med mycket humor och bra huvudkaraktärer. Sen är miljön också helt fantastisk och det känns riktigt exotiskt att få se alla naturvyer därifrån. 

Förra säsongen slutade med en ordentlig cliffhanger och i säsongsöppningen får man också reda på hur det gick för karaktärerna. Karaktärerna fortsätter ju att utvecklas och att man fick träffa McGarrets mor var högst oväntat då alla trodde att hon var död. Doris är en riktigt intressant karaktär och trots att hon var med i flera avsnitt under säsongen känns det som att man bara har skrapat på ytan när det gäller henne och att hon har många fler hemligheter som både Steve och vi tittare vill ha svar på. 

Storylinen kring Wo Fat fortsätter också, jag tycker om att det på något vis ändå finns en röd tråd genom hela säsongen och serien, men att det också finns mer fristående avsnitt. I den här säsongen får vi också ett avsnitt där man får följa händelserna som ledde fram till seriens första avsnitt, det var riktigt snyggt gjort och man fick veta mer king bakgrunden. 

Jag tycker om att det flera gånger under seriens gång har uppmärksammats att detta är en reboot på en gammal serie och under säsongen får vi se en karaktär från originalserien, men vi får också se ett avsnitt som är en remake på ett avsnitt från den gamla serien. 

Det finns många anledningar till varför jag blivit så förtjust i serien, den är underhållande och rätt lättsmält, men det finns också flera avsnitt som verkligen berör och belyser olika ämnen. Jag gillar också humorn som finns, framförallt scenerna med Danny och Steve och hur de gnabbas med varandra. Gillar också att det finns flera återkommande karaktär man får se under serien, bland annat poliser och de som jobbar på labbet.

Det som är en av Hawaii Five- 0:s styrkor är också att fallen de får varierar. Fallen och avsnittet följer ingen speciell mall, utan ena gången kan det handla om att utreda ett försvinnande och andra gången ett mord. Det gör att man inte blir uttråkad och intresset hålls hela tiden vid liv. Dessutom så varierar berättartekniken också, en del gånger är det som en vanligt avsnitt och en del berättas i tillbakablickar och så finns det ett avsnitt som är en fiktiv dokumentär. Det finns flera flashback-avsnitt och min favorit utav dessa är när man får se Danny som polis 2001 i Newark vid tiden för 11 september. 

Alla avsnitten håller en jämn nivå och det finns inget avsnitt som är direkt dåligt, bara bra och lite mindre bra. De två sista avsnitten var otroligt intensiva och karaktärerna sattes verkligen på hårda prov. Måste också tillägga att Hawaii Five-0 verkligen kan konsten med cliffhangers och jag ser fram emot att se nästa säsong.

Det är ytterligare en riktigt stark säsong av en spännande och underhållande serie och det känns skönt att jag har flera säsonger kvar innan jag kommer ikapp. 

Hawaii Five-0 säsong 1
Hawaii Five-0 säsong 2Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...