7 juni 2019

Tv-serie: The Big Bang Theory säsong 12

Handling
Leonard Hofstadter and Sheldon Cooper are both brilliant physicists working at Cal Tech in Pasadena, California. They are colleagues, best friends, and roommates, although in all capacities their relationship is always tested primarily by Sheldon's regimented, deeply eccentric, and non-conventional ways. They are also friends with their Cal Tech colleagues mechanical engineer Howard Wolowitz and astrophysicist Rajesh Koothrappali. The foursome spend their time working on their individual work projects, playing video games, watching science-fiction movies, or reading comic books.

Den 12:e och avslutande säsongen har 24 avsnitt och i huvudrollerna ses bland annat Jim Parsons, Johnny Galecki och Kaley Cuoco.

Jag såg klart säsongen 18 maj.

Mina tankar
Som jag nämnt i tidigare inlägg om The Big Bang Theory har jag inte varit så förtjust i en del av de senare säsongerna. Med det sagt så har även denna avslutande säsong en del problem, men seriens sista avsnitt väger till viss del upp för detta.

Serien blev för mig ganska tråkig och intetsägande, men i och med att detta var den sista säsongen var det ju tvunget att hända saker. Och det gör det. Jag tycker det är kul hur gamla karaktärer återkommer igen och inte minst Sheldons och Amys story kring Nobelpriset löper genom hela säsongen som en röd tråd.

Andra halvan av säsongen tycker jag är bättre, karaktärerna börjar få sina avslut. Jag är mest nöjd med Sheldons och Amys. Det är ett passande och fint avslut och som svensk tycker jag det är extra roligt.

De slut som jag är mest missnöjd med är Raj, det kändes som att de inte riktigt visste vad de skulle hitta på med honom. Större delen av säsongen går i en riktning och slutar det i ingenting i slutet. Det passade varken in på Raj som karaktär och jag blev ganska besviken.

När det gäller de övriga karaktärerna så är deras avslut  helt okej, även om jag inte riktigt förstår Pennys. Det går emot hur hon tidigare agerat kring vissa ämnen och problematiken kring det tas aldrig upp.

Allt som allt tycker jag fortfarande att The Big Bang Theory är en någorlunda bra serie, men de första säsongerna var de som var bäst.

The Big Bang Theory säsong 8
The Big Bang Theory säsong 9
The Big Bang Theory säsong 10
The Big Bang Theory säsong 11

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...