26 juni 2019

Tv-serie: Barnmorskan i East End säsong 8

Handling
Chronicles the lives of a group of midwives living in East London in the late-1950s to mid-1960s. 

As spring arrives, Nonnatus House welcomes two new nuns, the experienced Sister Hilda and newly qualified Sister Frances, who must acclimatized to the changing East End. A complicated multiple birth tests the skills of some of the midwives to the limit, but Trixie has to face her fears and Valerie deals with a shocking case that arrives unexpectedly.

Säsongen har 8 avsnitt och i huvudrollerna ses bland annat Jenny Agutter, Helen George och Laura Main.

Jag såg klart säsongen 2 juni.

Mina tankar
Detta är en serie som jag gillar att se, men jag måste vara på rätt humör för att se den. Den är berörande på många olika sätt, men den innehåller också en del sorgliga historier som upplevs trovärdiga för den tidsperiod serien utspelar sig.

Den här säsongen tycker jag på ett sätt är mindre dyster än en del tidigare, men de sista två avsnitten är bra, men hemska när man tänker på hur exempelvis aborter kunde genomföras på ett osäkert sätt. De avsnitten får också väldigt stora konsekvenser för en del karaktärer, men säsongen slutar ändå hoppfullt som tur är.

Det är en bra blandning mellan de tyngre och mer berörande historierna och de lite mer lättsammare. Serien väcker en hel del känslor hos mig och det är omöjligt att inte bli berörd av serien.

Nu när jag sett så många säsonger blir det svårt att skriva specifika saker om varje säsong då jag inte vill spoila något.

Barnmorskan i East End Helgspecial 2013

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...