6 juni 2019

Tv-serie: Brooklyn Nine Nine säsong 6

Handling
Captain Ray Holt takes over Brooklyn's 99th precinct, which includes Detective Jake Peralta, a talented but carefree detective who's used to doing whatever he wants. The other employees of the 99th precinct include Detective Amy Santiago, Jake's over achieving and competitive partner; Detective Rosa Diaz, a tough and kept to herself coworker; Detective Charles Boyle, Jake's best friend who also has crush on Rosa; Detective Sergeant Terry Jeffords, who was recently taken off the field after the birth of his twin girls; and Gina Linetti, the precinct's sarcastic administrator.

Säsongen har 18 avsnitt och i huvudrollerna ses bland annat Andy Samberg, Melissa Fumero och Terry Crews.

Jag såg klart säsongen 26 maj.

Mina tankar
Många vet nog vid det här laget att Brooklyn Nine Nine är en av mina absoluta favoritserier. Det är en sådan serie som har en viss startsträcka, men som sedan bara blir bättre och bättre för varje säsong.

Förra året räddades serien av NBC då FOX först lade ner den. Det var nyheter som gjorde mig riktigt glad och lättad.

Brooklyn Nine Nine är ju en klassisk ensemble sit-com, men i denna säsong lämnade Chelsea Peretti (Gina) serien. Det är en karaktär som jag pendlat mellan att verkligen gilla och att stundtals tycka att
kritisera olika aspekter i samhället. I denna säsong tas bland annat #metoo upp.  Jag kan även uppskatta att relativt känsliga ämnen tas upp, exempelvis huruvida man bör skaffa barn eller inte. Detta är såklart alltid en balansgång, men överlag tycker jag att serien lyckas ta upp dessa ämnen på ett bra sätt. Det finns så många avsnitt jag gillar och allra är bra på olika sätt. Såklart finns det även ett heist-avsnitt i denna säsong, men till skillnad från tidigare år utspelar det sig under Cinco de Mayo. Sättet som det avsnittet både är regisserat och skrivet är helt fantastiskt.

En annan aspekt av serien som jag gillar är att karaktärerna ständigt utvecklas. De ställs inför nya personliga och professionella utmaningar och deras karriärer förändras. Det stagnerar aldrig.

Avsnitten är hyfsat fristående, men jag tycker om att det finns en röd tråd som ändå löper genom säsongen. Säsongsavslutningen lyckas vara både väldigt underhållande, men bjuder även på några oväntade händelser.

Jag är otroligt glad att NBC valde att förnya serien ytterligare en säsong.

Hur säsongen slutade
Jake och hans kollegers plan att få chefen över NYPD att avgå lyckas till slut. Dock till pris av att Holt blir degraderad till gatupolis och säsongen slutar med att han står på New Yorks gator och dirigerar trafik.

Brooklyn Nine Nine säsong 1
Brooklyn Nine Nine säsong 2
Brooklyn Nine Nine säsong 3
Brooklyn Nine Nine säsong 4
Brooklyn Nine Nine säsong 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...