15 juni 2019

Med ont fördrivas

Titel: Med ont fördrivas
Originalets titel: -
Författare: Anna Tell
Översättare: -
Serie: Amanda Lund
Antal sidor: 348
Utgivningsår: 2019
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utläst: 1/6

Handling
Amanda Lund har nyligen återvänt till posten som förhandlare och operatör inom Nationella insatsstyrkan efter sin föräldraledighet. Genast dras hon in i förvecklingarna kring ett fall med en försvunnen svensk polis, stationerad i Pristina, Kosovo. Samtidigt kör den före detta polisen Ellen Engwall en bil med okänd last genom Europa. Och i Sverige sörjer en man djupt och eftersträvar hämnd.

Tankar om titel och omslag
Omslaget är väldigt likt det till föregående bok i serien, men å andra sidan är det tydligt att de hör ihop. Gillar titeln.

Mina tankar om boken
Jag läste första delen för några år sedan och blev helt golvad av den. Om jag minns rätt läste jag den under en dag.

Det tog mig lite längre tid att börja läsa och komma in i den här boken, men det beror till största delen på en intensiv period med både studier och praktik. Däremot var det en bok som passade väldigt bra att läsa, den är snabbläst och väldigt spännande. Sen var det härligt med korta kapitel så man läste hela tiden ett till.

Handlingen är riktigt spännande och det är en typ av bok som jag tror skulle passa perfekt som serie eller film. Det är så lätt att se miljöerna framför sig och det är full fart hela tiden. Delar av boken utspelar sig i Kosovo, vilket är ett land jag inte hade speciellt bra koll på innan. Både handling och miljö trovärdiga när man betänker författarens bakgrund.

Vi introduceras också till några nya karaktärer och jag hoppas såklart att det kommer fler böcker om Amanda Lund.

3 bra saker med boken: lättläst, spännande och trovärdig

Betyg: 4/5

Tidigare läst av denna författare
Fyra dagar i Kabul

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...