29 juni 2019

De fördärvade

Titel: De fördärvade
Originalets titel: Cop Town (2014)
Författare: Karin Slaughter
Översättare: Villemo Linngård Oksanen
Serie: -
Antal sidor: 432 
Utgivningsår: 2017
Förlag: HarperCollins Nordic
Utläst: 13/6

Handling
Det är 1974 och Atlanta skakas av ett brutalt polismord. Samtidigt undrar den unga polisen Kate Murphy om hennes första dag på jobbet också kommer bli den sista – att vara kvinna inom den mansdominerade polisen är allt annat än enkelt. Det vet redan Maggie Lawson, som gått i sina bröders fotspår och ständigt måste hävda sig inför deras cyniska blickar. När Kate och Maggie stängs ute från jakten på polismördaren når deras ilska och frustration slutligen kokpunkten. De startar en egen utredning. Snart blir de varse att de måste riskera allt för att bevisa att de har vad som krävs.

Tankar om titel och omslag
Jag föredrar originaltiteln, tycker att den fångar vad boken handlar om på ett bättre sätt. Omslaget är talande för vad vad boken innehåller och ganska effektfullt.

Mina tankar om boken
Slaughter är en författare som jag har förstått har fått en hel del beröm för sina böcker. När Camilla på mitt bokintresse föreslog att vi skulle läsa en bok av henne var jag inte sen att haka på. Det blev denna bok som jag redan hade ståendes i bokhyllan.

Då detta är den första boken jag läst av henne kan jag bara tala för vad jag tycker om denna bok. Såg något klipp på bokktube som inte tyckte att denna var Slaughters bästa. Om så är fallet har hon en väldig hög lägstanivå!

Jag fångades direkt av boken. En stor del av detta handlar nog om miljön och sättet som Slaughter skildrar karaktärerna på. Tidigare i år läste jag en annan bok som också utspelade sig i Atlanta och inom poliskåren så jag hade även den boken i minnet. Att läsa om all rasism, våld och sättet som kvinnor och kvinnliga poliser behandlas på är stundtals obehagligt. Det känns tyvärr alldeles för trovärdigt.

Jag upplever att själva mordhitsorien hamnar lite i bakgrunden, men det är inte något som jag stör mig på. Jag uppskattade att läsa om karaktärerna och den  mansdominerade värld de befinner sig i. Att dels kunna följa den mer vana polisen Maggie men också nytillskottet Kate som kommer från helt olika bakgrunder gör boken väldigt intressant.

I efterhand kan jag känna att den som begått mordet går att förutsäga och det kom inte som någon större överraskning egentligen. Sen tyckte jag att slutet var väldigt snyggt gjort.

Som sagt så blev jag inte ett dugg besviken på min första bok av Karin Slaughter och jag känner mig väldigt sugen på att läsa fler av hennes böcker.

3 bra saker med boken: miljön, spännande och intressanta karaktärer

Betyg: 4/5

Tidigare läst av denna författare
Har inte läst något av denna författare tidigare.

2 kommentarer:

  1. Jag har läst De vackraste och Den goda dottern av henne! Båda två riktigt bra men väldigt mörka. Den här har jag stående i hyllan och ser fram emot att läsa :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul, jag är så nyfiken på hennes andra böcker :)

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...