30 januari 2019

Tv-serie: Stranger Things säsong 1

Handling
In a small town where everyone knows everyone, a peculiar incident starts a chain of events that leads to the disappearance of a child, which begins to tear at the fabric of an otherwise peaceful community. Dark government agencies and seemingly malevolent supernatural forces converge on the town, while a few locals begin to understand that there's more going on than meets the eye.

Säsong 1 har 8 avsnitt och i huvudrollerna ses bland annat Finn Wolfhard, Millie Bobby Brown, Gaten Matarazzo och Winona Ryder.

Mina tankar
Jag brukar inte se vare sig filmer eller serier som klassificerar sig som skräck. Dock gjorde jag ett undantag när jag såg Stranger things och jag är glad att jag gjorde det. Känns ungefär som att alla har sett den utom jag men men...

I början hade jag lite svårt för att fastna för serien, men ju fler avsnitt jag såg desto bättre tyckte jag att den blev. Dels själva mysteriet som utvecklades, men också att man fick följa med i alla relationer och vänskapspar som utvecklas under säsongen.

Jag gillar verkligen att det inte bara är skräck och massa splatter, utan att det ges tid till andra handlingar också. Dels vänskapsrelationen mellan Mike, Dustin och Lucas som jag tycker är härlig. Dessutom finns det lite humor med i det hela också som för mig gör den lite lättare att se.

Sen är skådespelarna så sjukt duktiga! Framförallt barnen som jag blir så imponerad av. Dessutom gillar jag Winona Ryder, sättet som hon spelar Joyce på är så himla bra, det är både imponerande och berörande.

Avslutningen känns ju som att den bäddar för mer äventyr, och jag är spänd på att se den. Känns som att det finns en hel del trådar att nysta i.

Jag måste och nämna en sista sak, som egentligen inte har så mycket med serien att göra. Skådespelaren som spelar Steve är så kusligt lik en karaktär från Parks & Recreation fast det inte ens är samma skådespelare. Googla Jean Ralphio Steve stranger things så får ni se.

Favoritkaraktär: Joyce

Det sämsta med säsongen
De första avsnitten kändes lite sega.

Det bästa med säsongen
Hur mysteriet utvecklades. Skådespeleriet.

2 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...