10 oktober 2019

Triangel

Titel: Triangel
Originalets titel: Odd One Out (2018) 
Författare: Nic Stone
Översättare: Anna Thuresson
Serie: -
Antal sidor: 338 
Utgivningsår: 2019
Förlag: Lavender Lit
Utläst: 15/9

Handling
Courtney "Coop" Cooper och Jupiter Charity-Sanchez har varit bästa vänner så länge de kan minnas. De gör det mesta tillsammans, och brukar till och med dela säng. Inga konstigheter dock, Jupiter är gay and proud och Coop är helt okej med det. Inte. Han har varit hemligt kär i Jupiter i en halv evighet.

Då kommer plötsligt Rae Evelyn Chin in i bilden. Hon är den nya tjejen, och hon blir snart kompis med både Jupiter och Coop. Coop förvånas över känslorna som plötsligt blossar upp inför Rae, samtidigt som Jupiter och Rae börjar tillbringa allt mer tid tillsammans.

Det hela resulterar i överraskande känslor, en kyss som hotar att förstöra allt, en plan som går åt skogen och total förvirring.


Tankar om titel och omslag
Jag föredrar faktiskt originaltiteln, även om Triangel är en titel som fångar ens uppmärksamhet. Omslaget tycker jag är lite sisådär, det är inte så snyggt men det är ändå iögonfallande. Omslaget känns lite barnsligt.

Mina tankar om boken
Detta var en bok som jag lånade på måfå när jag var på biblioteket då jag hade läst några recensioner och ändå tyckte att det fanns något lockande med handlingen.

I vanliga fall brukar jag inte vara så förtjust i böcker med triangeldraman, och Triangel har ju just det som premiss.

Jag hade svårt att komma in i boken och sättet den var skriven på. Den är uppdelad i tre delar och berättas av alla tre personer, men man får det inte riktigt kronologiskt. Första delen berättas helt ur Coops perspektiv, andra delen ur Raes och tredje och avslutande delen ur Jupiters. Det gör att det jag upplever det hela som lite rörigt, även om det tar sig mot slutet.

Jag gillar dock att den handlar mycket om vänskapsrelationer också, att den inte bara kretsar kring kärlek. Ur det perspektivet så tycker jag nästan bättre om bikaraktärerna. Sen gillar jag verkligen alla referenser till Queen.

Det är en väldigt inkluderande bok, en av huvudpersonerna har två pappor och karaktärerna har många fundering kring sin egen identitet. Så ur det perspektivet så gillar jag boken och inser dess värde.

Dock förstör berättarstilen lite av bokens handling för min egen del, det blir som sagt lite för rörigt så slutbetyget blir inte mer än en svag 3:a.

3 bra saker med boken: LBTQ, inkluderande och snabbläst

Betyg: 3/5

Tidigare läst av denna författare
Har inte läst något av denna författare tidigare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...