9 oktober 2019

Tv-serie: Unge kommissarie Morse säsong 6

Handling
Pylon
Upptäckten av en död skolflicka får kommissarie Morse att återvända till Oxford. Han är tveksam till den huvudmisstänktes skuld och tvingas ta reda på och avslöja sanningen innan fler mord sker.

Apollo
Världen håller andan av förväntan inför Apollo 11:s stundande månlandning. Kommissarie Morse rycker in när det upptäcks att en astrofysiker och hans flickvän hittas döda under mystiska omständigheter.

Confection
Ägaren till en chokladfabrik blir mördad under en jakt. Sökandet efter gärningsmannen leder kommissarie Morse till den stillsamma byn Chigton Green.

Degüello
Mordet på en bibliotekarie i Oxford får kommissarie Morse att testa sina gränser. Han avslöjar sanningen bakom ett gammalt brott. 

I huvudrollerna ses bland annat Shaun Evans och Roger Allam.

Jag såg klart säsong 13 september.

Mina tankar
Detta är en serie som jag ser mycket av gammal vana och för att jag inte gillar att lämna saker oavslutade. Men det finns ändå något tilltalande med serien, trots att jag inte sett originalet.

Jag gillar att den är så typiskt brittisk, musiken och framförallt miljöerna. Avsnitten har var för sig ett eget tema och jag tycker det är intressant att följa mordutredningarna. Musiken och de historiska miljöerna lyfter verkligen serien i mina ögon.

Den här säsongen är det fyra fristående fall, men även en tråd som löper genom hela säsongen. Jag tycker att de sista två avsnitten var de som var klart bäst, speciellt uppgörelsen på slutet.

Jag tycker dock att en del karaktärer blir sämre, medan en del växer i mina ögon. Stora delar av säsongen har jag svårt för Thursday och den riktning som han utvecklas i, men jag gillar desto mer Bright.

Unge kommissarie Morse säsong 2
Unge kommissarie Morse säsong 3
Unge kommissarie Morse säsong 4
Unge kommissarie Morse säsong 5


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...