2 oktober 2019

Tv-serie: The Americans säsong 6

Handling
A pair of deep-cover Soviet spies masquerades as a typical DC couple whose children, neighbors, coworkers & friends are completely unaware of their activities. At home, they're the stereotypical parents of stereotypical kids; at work, they pose as travel agents; but at night, they weave a web of confidants, lovers, dupes, and historical figures from the Reagan-era Cold War. The startlingly realistic plot twists force the viewer to consider the real cost of an undeclared war, what it takes to protect one's beliefs, if it's worth it, and if it actually worked for either side.

Den sjätte och sista säsongen har 10 avsnitt och i huvudrollerna ses bland annat Keri Russell och Matthew Rhys.

Jag såg klart säsongen 10 september.

Mina tankar
Nu har jag alltså sett klart denna serie. Överlag tycker jag att den har varit riktigt bra, den har varit intressant från början till slut.

När den sista säsongen tar sin början har det gått 3 år och mycket har förändrats för Philip och Elizabeth. Jag vill inte gå in på så mycket detaljer, men deras relation är inte vad den en gång har varit. Deras arbeten tär på dem och de börjar också fundera på vilka som går att lita på och hur Sovjetunionens framtid kommer att se ut.

Det som jag tyckte var allra bäst med den här avslutande säsongen är de sista avsnitten som knyter ihop mycket av det som hänt och tvingar Philip och Elizabeth att göra ett svårt val. De sista avsnitten sitter jag verkligen som på nålar för att ta reda på hur allt kommer att sluta.

Jag tycker serien har varit riktigt spännande att se, just kampen mellan dessa två länder under kalla kriget och vad de olika länderna försökte göra mot varandra. Sedan visar The Americans knappast någon smickrande bild av vare sig USA eller Sovjet. Vad jag förstår så ska åtminstone något av serien vara baserad på verkliga personer och händelser.

Slutet känns på ett sätt ganska väntat, men samtidigt är det lite frustrerande för man får ju inte veta vad som händer sen. Det hade varit intressant att få återse karaktärerna någon gång i framtiden.

Jag vill inte säga något mer om The Americans, känns som jag riskerar att spoila hela serien. Men om man gillar spioneri, drama och spänning är det definitivt en serie att kolla in!

The Americans säsong 1
The Americans säsong 2
The Americans säsong 3
The Americans säsong 4
The Americans säsong 5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...