17 oktober 2019

Tv-serie: Veep säsong 1

Handling
"Politics is about people," former Sen. Selina Meyer is fond of saying. Unfortunately, the people Meyer, a charismatic leader and rising star in her party, meets after becoming vice president are nothing like she expected, but everything she was warned about. "Veep" follows the new VP as she puts out political fires, juggles her public schedule and private life, and does everything within her limited powers to improve her dysfunctional relationship with the chief executive. Meyer's trusted -- and some not-so-trusted -- aides include chief of staff Amy, spokesperson Mike, secretary Sue and right-hand man Gary.

Den första säsongen har 8 avsnitt och i huvudrollerna ses bland annat Julia Louis-Dreyfus, Anna Chlumsky och Tony Hale.

Jag såg klart säsongen 17 september.

Mina tankar
Detta  är en serie jag varit lite nyfiken på, inte minst på grund av Julia Louise-Dreyfus som har huvudrollen. Jag gillade verkligen Parks & Recreation som också handlar om politik och förvaltning.

Veep är däremot något annorlunda jämför med den serien. Den första säsongen är väldigt kort så det lite svårt att bilda sig en ordentlig uppfattning. Men serien har definitivt potential till att växa när man lär känna karaktärerna ännu bättre.

Selina Meyer är ju också en väldigt speciellt person, jag tyckte egentligen att hon är ganska så hemsk, det finns något absurt i det hela att hon hör till en av de mäktigaste i landet. Jag tycker däremot väldigt mycket om Gary som är Selinas assistent. Sättet som Gary och Selina interagerar med varandra är riktigt underhållande.

När det gäller de övriga medarbetarna så har de alla stunder som jag gillar. Situationerna som teamet försätts i är ju absurda, men nog skulle jag tro att det finns någon sannolikhet i det hela också.

Just nu känner jag att serien är OK, men inte så mycket mer. Jag har dock förhoppningar om att den kan växa i mina ögon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...