30 november 2019

Enda vägen

Titel: Enda vägen
Originalets titel: -
Författare: Anna Jakobsson Lund
Översättare: -
Serie: Systemet #3
Antal sidor: 410
Utgivningsår: 2016
Förlag: Annorlunda förlag
Utläst: 9/11

Handling
När Systemet visar sina svagheter - hur långt är du beredd att gå för att störta det?

Efter attentatet i periferian försätts huvudstaden i undantagstillstånd. Motståndets kamp mot byråkraterna blir mer och mer våldsam. Ava, Levi och Leymah ger sig av i jakt på en uråldrig hemlighet som kan störta Systemet. En hemlighet de inte är ensamma om att vilja utnyttja. När Systemet visar sina svagheter - hur långt är du beredd att gå för att störta det?

Efter attentatet i periferian försätts huvudstaden i undantagstillstånd. Motståndets kamp mot byråkraterna blir mer och mer våldsam. Ava, Levi och Leymah ger sig av i jakt på en uråldrig hemlighet som kan störta Systemet. En hemlighet de inte är ensamma om att vilja utnyttja.

Ava kämpar med att leda en grupp med många viljor. Samtidigt söker hon svar som hon trodde var begravda för alltid. Finns det människor i Rörelsen som vet något om hennes förflutna?

Levi försöker hitta en plats i en kamp där våld, kunskap och kärlek blandas ihop. Kan det finnas ett annat sätt att göra motstånd? En annorlunda revolution?


Tankar om titel och omslag
Jag gillar omslaget, speciellt fågeln som är avbildad. Titeln har jag inget speciellt att säga om.

Mina tankar om boken
De föregående böckerna i denna serie tog mig verkligen med storm. Jag hade inte förväntat mig det av en svensk egenutgiven författare. Kan med säkerhet säga att Jakobsson Lund snabbt klättrat och är an av de bästa författare jag läst i år.

Jag tror att jag har en liten fördel av att ha läst böckerna relativt tätt ihop. Det känns som att jag kommer upprepa mig en del med mina tyckanden, men må så vara. Detta är riktigt bra! Framförallt gillar jag den värld och det system som författaren bygger upp. Världen har en del som påminner om 1984 men är ändå helt unik plus det sätt som den innehåller kopplingar till vårt samhälle idag.

Jag har alltid gillat karaktärerna vi fått följa och den vänskap de har med varandra. Enda vägen gör ett bra jobb med att knyta ihop handlingar och karaktärer med de övriga böckerna i serien. Karaktärerna känns så trovärdiga och realistiska. Sedan finns det många sidokaraktärer och jag gillar minst lika mycket att läsa om de och vad de för för att hjälpa motståndet.

Jag tycker att slutet är passande, samtidigt som det är en aning frustrerande. På ett vis så gillar jag det sätt som boken slutar på, men samtidigt så känner jag att jag skulle vilja veta ännu mer om vad som händer sedan.

Jag är så glad att jag äntligen läst dessa böcker och jag ser fram emot att läsa mer av Anna Jakobsson Lund.

3 bra saker med boken: lättläst, spännande, bra karaktärer

Betyg: 4/5

Tidigare läst av denna författare
Tredje principen
Aldrig ensamma

1 kommentar:

 1. Min man man bromsade upp äktenskapsförhållanden med mig, han är mitt livs kärlek, vi separerade han sa att det var över mellan oss och att han aldrig kommer att ta mig tillbaka igen, jag förstod bara att han var kärleken i mitt liv efter Jag förlorade honom. Jag älskar min man så mycket, vi hade två barn tillsammans och jag vill att han ska älska mig men jag vet inte hur jag ska göra det, för så många gånger har jag försökt ringa eller skicka textmeddelanden till honom men han inget svar på mina textmeddelanden och inga samtal från honom på mer än sex månader. Inte säker på hur jag ens kan få honom tillbaka, verkar som om han fortsätter med sitt liv med en annan kvinna.
  Jag läste liknande artikel på en blogg, jag läste en koment från en dam från Sverige som heter Katie Mburgs, hon gav ett vittnesbörd om hur hennes ex återvänder tillbaka till henne efter 2 års skilsmässa, hon vittnade om att Dr.Oduduwa hjälpte henne med kärlek delaktivering för att föra tillbaka ex kärlek. hon lämnade efter kontaktadressen för att kommunicera med Dr.Oduduwa (dr.oduduwaspellcaster@gmail. com)
  Jag skickar också ett meddelande till e-postmeddelandet för att be Dr.Oduduwa att hjälpa mig att få tillbaka min ex-kärlekspartner, jag förklarar alla mina äktenskapsproblem till honom och Dr.oduduwa lovade mig att återvända min ex make inom 3 dagar och 3 natten efter älskar stavning bön aktivering. Jag försöker, jag tillhandahöll alla kärleksförtryckningsartiklar och material som krävs av mig. Två dagar efter ringde min man Aslund till mig på telefon med okänt nummer, han ber om ursäkt och fixar ett datum för att se mig, verkligen vi ser varandra ofta gånger under samma vecka aktiverades kärleksförtryckningar för min räkning, det fungerar till mitt bästa. Jag är glad idag att vi lever lyckligt tillsammans som en lycklig familj. jag är greatful. tack vare den här stora mannen Dr.Oduduwa.
  Jag rekommenderar verkligen dessa tjänster till alla som söker tillbaka ex kärlekspartner och kärlek stava för att hitta ny sann kärlek inom en vecka. också magiska stava Talisman ring för att återställa tillbaka förlorat kärleksförhållande, återställa trasiga äktenskap etc.
  kommunicera med Dr.Oduduwa via :.
   {dr.oduduwaspellcaster@gmail.com}

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...