14 oktober 2017

A Court of Thorns and Roses

Titel: A Court of Thorns and Roses
Originalets titel: -
Författare: Sarah J. Maas
Översättare: -
Serie: A Court of Thorns and Roses #1
Antal sidor: 416
Utgivningsår: 2015
Förlag: Bloomsbury Children's
Utläst: 21/9

Handling
Feyre is a huntress. She thinks nothing of slaughtering a wolf to capture its prey. But, like all mortals, she fears what lingers mercilessly beyond the forest. And she will learn that taking the life of a magical creature comes at a high price...

Imprisoned in an enchanted court in her enemy's kingdom, Feyre is free to roam but forbidden to escape. Her captor's body bears the scars of fighting, and his face is always masked - but his piercing stare draws her ever closer. As Feyre's feeling for Tamlin begin to burn through every warning she's been told about his kind, an ancient, wicked shadow grows. Feyre must find a way to break a spell, or lose her heart forever.


Tankar om titel och omslag

Gillar reliefen på titeln och taggarna på omslaget mot den röda bakgrunden. Gillar också titeln, fast jag misstänker att det kommer bli svårt att hålla isär vad böckerna heter då de har så lika namn.

Mina tankar om boken
Denna köpte jag förra året men det dröjde ännu till nu innan jag läste den och det tack vare att jag och Camilla läste den tillsammans. Första gången jag började höra talas om boken var på Booktube och den efter den andra hyllningsrecensionen började dyka upp och mitt intresse väcktes.

I början tyckte jag den var lite svår att komma in och det var mycket miljöer, men efter 100 sidor drygt så vände det och jag hade svårt att lägga ifrån mig boken. Detta är första boken jag läser av Maas och jag blir riktigt imponerad över den värld och magi hon har byggt upp. Den känns komplex och levande och jag  ville hela tiden veta mer om den och hur magin funkade.

Det tog en stund innan jag fastnade för Feyre och jag tycker det är så kul att läsa om en stark tjej i huvudrollen som vågar säga det hon tycker. Jag gillade speciellt scenerna med Feyre, Lucien och Tamlin tillsammans, det är en intressant och bitvis rolig trio man får följa.

Jag visste inte att detta skulle vara en retelling av Skönheten och Odjuret, men när jag fick veta det så blir en del saker genast tydligare och jag gillar kopplingarna till den sagan.

Mot slutet blev det riktigt spännande, även fast man kunde ana hur det ändå skulle sluta var det svårt att lägga ifrån sig boken.

A Court of Thorns and Roses är en stark början på en serie och jag läser gärna mer av Maas.

3 bra saker med boken: världen, Feyre och spänningen

Betyg: 4/5

Tidigare läst av denna författare
Har inte läst något av denna författare tidigare.

Andra som bloggat om är t.ex. Tickmicks bokblogg, Läsfåtöljen och BookObsession.

4 kommentarer:

 1. Gillar du denna kommer du nog tycka ännu bättre om tvåan. Den älskade jag. Maas har verkligen ett skrivsätt som kan fånga en. Jag har dock inte fått läst trean än så jag vet inte hur den slutar än.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska vänta lite med andra delen, kommer definitivt läsa mer av Maas!

   Radera
 2. Har nu fått ordning hur många böcker det ska vara i serien, de första tre, trilogin, ska handla om Feyre, och sen ska hon skriva tre till om en annan karaktär.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...