24 oktober 2017

Nyfiken på: Godnattsagor för rebelltjejer

Handling
Tänk om prinsessan inte gifte sig med prinsen, utan istället valde att bli astronaut?

Godnattsagor för rebelltjejer är en bok fylld av kvinnliga förebilder - hundra fantastiska kvinnor som åstadkommit något speciellt eller stått upp för sina ideal. Författare, astronauter, konstnärer, dansare, kockar, rappare, boxare, forskare och politiska ledare från hela världen. Stärkande, rörande, inspirerande och absolut sanna sagor för tjejer i alla åldrar.

Denna bok har blivit en av världens mest uppmärksammade barn- och ungdomsböcker. Den finansierades ursprungligen genom Kickstarter och den engelska originalutgåvan slog snabbt rekord som den mest förbeställda boken genom tiderna.

Boken har illustrerats av sextio kvinnliga konstnärer från jordens alla hörn, och presenterar hundra fantastiska kvinnor, bland andra Ada Lovelace, Malala, Elizabeth 1, Serena Willams, Amelia Earhart, Michelle Obama och Astrid Lindgren. Kvinnor från förr och nu som - mot alla odds - har uppnått otroliga resultat och ändrat historiens lopp.


Varför jag vill läsa den
Såg denna först när den kom ut på engelska på Booktube, och jag blev glatt överraskad när jag såg att den skulle komma i svensk översättning. Hela idén med boken är hur bra som helst och det är alltid kul att läsa om starka kvinnor som förändrat världen. Att den dessutom marknadsförs som som en barnbok gör det hela ännu bättre!

4 kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...