11 oktober 2017

Tv-serie: Hawaii Five-0 säsong 4

Handling
Teamet står inför de största utmaningarna hittills samtidigt som de kämpar vidare med att hålla de värsta brottslingarna borta från paradiset. Ny i teamet för säsongen är Lou Grover som fyttat från Chicago för att leda insatsstyrkan på ön. Action på hög nivå som får dig att sitta som på nålar!

Den fjärde säsongen hade 22 avsnitt och i huvudrollerna ses bland annat Alex O'Loughlin, Scott Caan, Daniel Dae Kim, Grace Park och Michelle Borth.

Jag såg klart säsongen 15 september.

Mina tankar
När det kommer till lättsamma action-serier hör Hawaii Five-0 till mina favoriter. De innehåller såklart mycket action men också en hel del humor som jag verkligen uppskattar. I den här säsongen får vi också lära känna Lou Grover, som bidrar med en ny dynamik i gruppen - speciellt till McGarrett.

En av seriens styrkor är att fallen vi får följa varierar, det kan vara allt från mord till terrorism till kidnappningar. Även hur avsnittet berättas varierar och det finns också en del tillbakablickar. I den senare delen av säsongen handlar det en hel del om terrorism och islam - ett ämne som är minst sagt kontroversiellt. Det märks att det är en amerikansk serie och handlingen blir väldigt "pro-amerikansk" och bilden av att USA är ett mäktigt land förstärks.

Förra säsongen slutade med att Kono och Adam lämnade Hawaii och den historien blev jag faktiskt lite less på, även om jag förstår varför den gjordes. Allt blev mycket bättre när hela gänget återförenades igen.

De flesta avsnitten handlar om mord och att de måste ta fast den skyldige, men det finns några avvikande avsnitt och det är de som hör till mina favoriter. Det finns ett avsnitt som handlar om Pearl Harbour och hur de japanska amerikanerna internerades i läger och att Hawaii som före attacken inte hade haft så mycket problem med att invånarna kom från olika kulturer. Det var inte så mycket action i det avsnittet, men det var en gripande historia.

Avsnittet som handlar om en dömd mördare som flyr och tar Steve och Danny som gisslan är förutom väldigt spännande också väldigt tragiskt och visar på hur svårt det kan vara att gå vidare när man en gång blivit stämplad som förövare.

Ett av seriens mest intensiva avsnitt är det 19:e avsnittet där Steve och Danny blir begravna under en kollapsad byggnad, det är spännande och scenerna mellan dessa två är riktigt bra.

I de tidigare säsongsavslutningarna har det alltid slutat med rejäla cliffhangers, men det gör inte denna - åtminstone inte på samma sätt. Som vanligt har det en koppling till Wo Fat. Det ska i alla fall bli spännande att se de resterande säsongerna och det ska bli kul när Grover blir en i gänget från och med nästa säsong.

Hawaii Five-0 säsong 1
Hawaii Five-0 säsong 2
Hawaii Five-0 säsong 3


2 kommentarer:

  1. Denna serie har jag sett något avsnitt där och där på Tv, sen hittade jag den på Netflix och såg ungefär halva första säsongen innan de tog bort den. Jag skulle verkligen vilja se fler avsnitt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du får hålla ögonen öppna så dyker den väl upp igen :) Tycker det är en härlig serie

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...