21 oktober 2017

Små citroner gula

Titel: Små citroner gula
Originalets titel: -
Författare: Kajsa Ingemarsson
Översättare: -
Serie: -
Antal sidor: 326
Utgivningsår: 2004
Förlag: Forum
Utläst: 23/9

Handling
Med en fot i Stockholm och en i barndomens trygga småstad tycker sig Agnes stå hur stadigt som helst. Hon har en familj som alltid ställer upp, ett bra jobb, en pojkvän som älskar henne och en bästa vän som hon känner utan och innan. Eller? En efter en rasar byggstenarna i Agnes liv tills hela tillvaron rämnat. När en vän erbjuder henne att vara med och starta en restaurang har hon inget att förlora.

Tankar om titel och omslag

Gillar titeln, men tycker att omslaget är rätt så tråkigt, fast jag gillar citronerna på omslaget. Gillar också när titeln har en tydlig anknytning till bokens handling.

Mina tankar om boken
Denna har jag varit sugen på att läsa länge, har alltid tyckt att titeln Små citroner gula låter så mysig och mitt intresse väcktes ännu mer när jag såg att den blev film för några år sedan.

Det är en riktigt lättläst och mysig historia, och ibland behöver man sådana också. Agnes är en karaktär som man lätt tycker om, fast man önskar att hon gjorde andra val ibland. Tobias är en karaktär som jag verkligen inte klarar av att läsa om, han behandlar Agnes så illa och jag blir upprörd bara jag tänker på det. Bikaraktärerna tycker jag också om och det är trevligt att läsa om Lussan och Paolo.

Jag uppskattade också inblicken man fick i restaurangbranschen och jag blev riktigt hungrig av att läsa om all maträtter som det bjuds på. Små citroner gula är en trevlig och småromantisk bok, men som kanske inte lämnar något bestående intryck.

3 bra saker med boken: mysig, lättläst och maten

Betyg: 3/5

Tidigare läst av denna författare
Har inte läst något av denna författare.

Andra som bloggat om boken är Bokmania, Lion's Library och Elzasbokhylla.se.

6 kommentarer:

  1. Tror jag har läst den, för länge sen. Såg filmen iallafall och gillade.

    SvaraRadera
  2. Den där läste jag när den kom och jag minns att jag blev så besviken! Kanske borde läsa om och se om jag gillar den bättre nu...

    SvaraRadera
  3. Hm, funderar på om jag inte har läst denna. Tycker mig känna igen handlingen!

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...