5 oktober 2017

Film: Det

Handling
Plötsligt lamslås den lilla staden Derry i amerikanska delstaten Maine av skräck när flera barn mystiskt börjar försvinna. Några barn får möta sina största rädslor, när de hamnar i den onda clownen Pennywise sällskap, vars historia som mördare sträcker sig långt, långt bakåt i tiden.

Filmen är 135 minuter lång och regisserad av Andy Muschietti. I huvudrollerna ses bland annat Bill Skarsgård, Jaeden Lieberher och Finn Wolfhard. Filmen är baserad på Stephen Kings bok med samma namn (It). Filmen hade svensk premiär 13 september 2017.

Jag såg filmen 13 september.

Mina tankar
Jag brukar föredra att läsa boken innan jag ser filmen, men denna gång var inte det möjligt. Kändes inte direkt realistiskt att hinna läsa typ 1000 sidor på 4 dagar och samtidigt jobba. Vi var några stycken på jobbet som gick och såg denna film på bio,vilket var en rolig upplevelse.

Jag brukar inte se skräckfilmer, men denna tyckte jag var riktigt bra! Jag uppskattade att det inte bara var skräck utan att det handlade om ungdomarnas liv i The losers club också. Mitt i alla skräck och jakten på Pennywise så finns det en fin historia om att växa upp. Oväntat nog så fanns det också en del humor och jag kom på mig själv med att flera gånger skratta högt.

Jag tror att jag hade förväntat mig att Det skulle vara värre än vad den var och humorn vägde upp för mycket. Alla de yngre skådespelarna och framförallt Bill Skarsgård gör riktigt bra prestationer och Skarsgård lyckas med att förmedla hur obehaglig, ond och barnslig Pennywise är.

Det finns en hel del "jump scares" och jag hoppade till flera gånger under filmen och man var verkligen på tårna ända till slutet. Jag är riktigt sugen på att läsa boken, men jag måste nog låta det gå ett tag så jag hinner glömma lite.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...