14 oktober 2017

Helgfråga v.41: Lässvackor


Egentligen hade jag tänkt svara på helgfrågan igår, men jag var så fruktansvärt trött när jag kom hem till mina föräldrar igår kväll att jag gav upp mina planer och sköt fram det till idag istället.

Jag har sett att några har skrivit att det kommit i en lässvacka, det har inte hänt mig än 😌(mitt problem är att dygnet skulle ha mer timmar). Har du några tips på hur man gör för att ta sig ut svackan?

Bonusfråga: Höst, Vinter, Vår eller Sommar?

Jag har aldrig hamnat i någon jättestor lässvacka, men det händer ibland att jag ledsnar lite och då försöker jag inte heller tvinga mig själv att läsa utan då gör jag andra saker som jag tycker om. Läsningen ska ju ändå vara något som är roligt och lustfyllt.

Det som oftast händer mig är att jag har så himla mycket böcker jag vill läsa att jag känner att jag inte riktigt hänger med och då kan jag också hamna i någon form av lässvacka. Oftast är det att jag känner att tiden inte räcker till och då blir jag som stressad över det. 

Hur man kommer över en lässvacka är nog ganska individuellt, men jag tror att man inte ska försöka tvinga fram nåt och när man känner sig redo att börja läsa igen kanske man kan börja med säkra kort eller läsa barn och ungdomsböcker som ofta är mer lätt-och snabblästa.

När det kommer till årstider har jag svårt att välja min favorit. Varje årstid har sin charm, samtidigt som alla har något som man inte alls tycker om. Jag skulle också ha svårt att t.ex. uppskatta sommaren utan vintern o.s.v.

Hösten kan vara jättefin, men i år har det mest regnat och blåst och vi har inte alls haft många fina höstdagar. Sommaren är trevlig, men det får inte vare sig bli för varmt eller komma för mycket regn.


Om jag skulle bli tvungen att välja skulle jag antingen välja våren eller senare delen av vintern som kan vara väldigt fin och man kan vara ute mycket. 


16 kommentarer:

 1. Att läsa det en vill är bäst. Glad att jag inte recenserar böcker utan bara läser för min egen skull.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, är så glad att kunna läsa för nöjes skull utan att ha en massa press på sig.

   Radera
 2. Ja det är lite jobbigt att det kommer ut så många böcker man vill läsa och med bloggen och instagram upptäcker man så många nya författare att man inte hinner läsa allting man vill läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, finns inte en chans i världen att man kommer hinna läsa allt man önskar.

   Radera
 3. Tjocka böcker kan få mig att tappa lusten att läsa, lagom sidantal tycker jag är bäst.

  SvaraRadera
 4. Alla årstider har sin charm men jag trivs bäst på sommaren ifall den är fin. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får hoppas på en bättre nästa år, i år var det bara regn :)

   Radera
 5. Känner också att jag inte riktigt hinner med att läsa allt jag vill.

  SvaraRadera
 6. Barn- och ungdomsböcker funkar nästan alltid för mig också. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns som att de är mycket mer snabblästa :)

   Radera
 7. Ja, att välja inte alltför knepiga böcker är bäst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, då kommer man igång med läsningen igen :)

   Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...