28 maj 2020

Läsplanering juni


Inför juni tänkte jag försöka göra en läsplanering, men jag har dock ingen aning om hur det kommer att gå. Nu i början av juni gör vi våra seminarier hemifrån och den 8:e ska jag börja jobba. Den TBR som jag har gjort känns också väldigt ambitiös.

I readalongen på Goodreads är det dags att läsa den avslutande delen i Tolkiens Lord of the Rings, nämligen Return of the King. Jag ser faktiskt fram emot att läsa den och få veta hur hela äventyret slutar. Har tyckt förvånansvärt bra om de tidigare böckerna.

Månadens klassiker som jag ska försöka läsa är Jane Eyre av Charlotte Brontë. Jag har faktiskt ingen större aning om vad jag ska förvänta mig av den, men jag ser fram emot att läsa den.

En annan bok som jag vill läsa är Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt av Gail Honeyman. Jag har hört så många bra saker om boken att jag känner att jag själv vill läsa den.

Såklart vill jag även ha lite mer lättsam sommarläsning och det hoppas jag att Det kommer aldrig vara över för mig av Mhairi McFarlane kommer kunna ge mig. Väldigt länge sedan jag läste någon av hennes böcker så tycker det var dags igen.

Jag vill även läsa Den mörka ängeln av Elly Griffiths som är den 10:e boken om Ruth Galloway. Tycker hennes deckare är så mysiga och underhållande.

Jag har också en hyllvärmare som har stått i hyllan ganska länge och det är Tusen strålande solar av Khaled Hosseini. Jag älskade Flyga drake så jag har höga förväntningar på denna.

Allra sist har jag en fantasybok som jag vill läsa, Goda omen av Neil Gaiman och Terry Pratchett. Jag har främst blivit nyfiken på den boken i och med tv-serien och jag brukar ha som regel att jag vill läsa boken först.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...