7 maj 2020

Milk and honey

Titel: Milk and honey
Originalets titel: -
Författare: Rupi Kaur
Översättare: -
Serie: -
Antal sidor: 226 
Utgivningsår: 2018
Förlag: Andrews McMeel Publishing
Utläst: 10/4

Handling
Milk and honey' is a collection of poetry and prose about survival. About the experience of violence, abuse, love, loss, and femininity. It is split into four chapters, and each chapter serves a different purpose. Deals with a different pain. Heals a different heartache. 'milk and honey' takes readers through a journey of the most bitter moments in life and finds sweetness in them because there is sweetness everywhere if you are just willing to look.

Tankar om titel och omslag
På biblioteket fick jag tag i en utgåva som har ett lite lyxigare omslag för den är någon sorts gift-edition. Tycker omslaget är rent och snyggt. Det dröjde ett bra tag innan jag förstod meningen med titlen.

Mina tankar om boken
Poesi är inte en genre som jag är välbekant med, men som jag den senaste tiden blivit lite nyfiken på. Den här gången bestämde jag mig för att testa att poesi på engelska och det gick väldigt bra.

Jag upplever dikterna lite som hit or miss för egen del. De allra bästa dikterna kommer först i slutet av boken och det är också där som igenkänningen är som stört. De dikterna tyckte jag om väldigt mycket, medan det finns en del som inte alls berör mig.

Jag tyckte om illustrationerna, det var ett fint inslag i boken. Sedan är dikterna skrivna på ett speciellt sätt, där det inte används versaler överhuvudtaget, något som Kaur även förklarar anledningen till.

Dikterna går bedrägligt fort att läsa, men jag försökte ta min tid med att läsa boken. Kan säga att jag är nyfiken på att testa att läsa även hennes uppföljande diktsamling.

3 bra saker med boken: illustrationer, lättläst, intressant språk

Betyg: 3/5

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...