20 maj 2020

Tv-serie: The Chilling Adventures of Sabrina säsong 3

Handling
Reimagines the origin and adventures of Sabrina: the Teenage Witch as a dark coming-of-age story that traffics in horror, the occult and, of course, witchcraft. Tonally in the vein of Rosemary's Baby and The Exorcist, this adaptation finds Sabrina Spellman wrestling to reconcile her dual nature - half-witch, half-mortal - while standing against the evil forces that threaten her, her family and the daylight world humans inhabit.

Den tredje säsongen har 8 avsnitt och i huvudrollerna ses bland annat Kiernan Shipka, Gavin Leatherwood, Ross Lynch och Miranda Otto.

Jag såg klart säsongen 27 april.

Mina tankar
Efter den förra säsongen var jag ganska spänd på att se fortsättningen och jag måste säga att jag till största delen är nöjd med vad som hände.

De första avsnitten tyckte jag var lite sega att se, kändes inte som att det hände så mycket då men sedan tog det verkligen fart. De sista 3-4 avsnitten var riktigt spännande och flöt på riktigt bra.

I den här säsongen får man in fler olika typer av mytologier, i avsnitten finns det  bland referenser till den grekiska mytologin och det var något som jag tyckte var kul. I Greendale dyker en ny grupp hedningar upp, som är ett cirkusfolk, och där återfinns bland annat Circe, Pan och Medusa.

Karaktärerna tycker jag var trevliga att följa under säsongen. Jag gillar inte allt drama kring kärleksrelationer, jag ser hellre vänskapsrelationer och familjerelationer. I början av säsongen tyckte jag det var lite för mycket drama i Sabrinas romantiska relation och jag tycker att det skulle vara bättre om hon fick vara själv. Som karaktär är jag lite fascinerad av Sabrina,  hon ska ju föreställa sig vara häxa och det är hon ju men samtidigt finns det något barnsligt över henne. Hon fattar snabba beslut som tyvärr inte alltid är så smarta.

En favorit för mig den här säsongen är Ambrose, inte minst för humorns skull och de saker han upptäcker som hjälper dem att kämpa mot hedningarna. Även Sabrinas fastrar Zelda och Hilda har intressanta saker de måste ta sig an.

Jag måste säga att jag är riktigt imponerad av skådespelarna som levererar sina repliker på ett ändå trovärdigt sätt. En del repliker är konstigare än andra och att då lyckas hålla masken tycker jag är riktigt bra gjort.

Det nästa sista avsnittet var nog det bästa av den här säsongen, och ärligt talat hade jag tyckt det varit bättre om det också var säsongsavslutningen. Säsongsavslutningen tyckte jag löste lite väl mycket saker och jag hade gärna sett fler frågetecken inför nästa säsong.

Hur säsongen slutar
Sabrina skapar en tidsparadox där hon reser tillbaka i tiden och räddar Greendale, sina vänner och sina fastrar från apokalypsen som hedningarna ville skapa. Hilda återuppstår när häxgruppen börjar tillbe Hekate istället. När Sabrina skapat tidsparadoxen finns det två versioner av henne, en som lever ett "vanligt" liv i Greendale och en annan version som kröns till Helvetets drottning. Blackwood spräcker det mystiska ägget och släpper lös en okänd varelse. Prudence säger farväl och gör slut med Ambrose när hon upptäcker att hennes systrar dött. Ambrose anar att Sabrina gjort något som påverkat tiden och är orolig för vad det kommer att leda till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...