6 maj 2020

Tv-serie: Brooklyn Nine Nine säsong 7

Handling
Captain Ray Holt takes over Brooklyn's 99th precinct, which includes Detective Jake Peralta, a talented but carefree detective who's used to doing whatever he wants. The other employees of the 99th precinct include Detective Amy Santiago, Jake's over achieving and competitive partner; Detective Rosa Diaz, a tough and kept to herself coworker; Detective Charles Boyle, Jake's best friend who also has crush on Rosa; Detective Sergeant Terry Jeffords, who was recently taken off the field after the birth of his twin girls; and Gina Linetti, the precinct's sarcastic administrator.

Den sjunde säsongen har 13 avsnitt och i huvudrollerna ses bland annat Andy Samberg, Melissa Fumero, Stephanie Beatriz och Andre Braugher.

Jag såg klart säsongen 24 april.

Handling
Brooklyn Nine Nine är en av mina absoluta favoritserier och det är nästan så att jag gillar den mer och mer för varje säsong.

Vid det här laget känns karaktärerna som gamla vänner och det är kul att få följa med på alla deras upptåg. Dock vet jag inte hur mycket "riktigt" polisarbete som de hinner göra.

Det känns som att serien är bra skriven och vissa avsnitt njuter jag verkligen av att se. Framförallt när det gäller "heist"-avsnitten och där det är tydligt att det är en enda storyline och där hela ensemblen utnyttjas.

Vid det här laget dyker det också upp en hel del återkommande karaktärer, bland annat Pimento som är en före detta polis som varit undercover och har en hel del problem.

I den här säsongen ställs Jake och Amy inför nya utmaningar (läs hur säsongen slutar för mer detaljer) och även om det ger upphov till en del komik så finns det ändå ett allvar som lyser igenom. Överlag tycker jag balansen blir väldigt bra, visst det är mycket komik men de tar också tillfället i akt att belysa aktuella samhällsproblem men med en komisk touch.

I början av säsongen finns det också en ny dynamik mellan Holt och de övriga karaktärerna då han degraderas och blev av med sitt jobb som poliskapten. Denna dynamik var riktigt underhållande och man fick också se en annan sida av karaktärerna.

Jag har många favoritavsnitt den här säsongen, men ett av de mest underhållande var tävlingsavsnittet "Jimmy Jab-Games" men säsongsavslutningen var också riktigt stark. Skönt också att den inte slutade med en cliffhanger.

Hur säsongen slutar
New York drabbas av ett strömavbrott. Amy får värkar och väljer att stanna kvar i polishuset, där hon också föder sitt barn. Jake lyckas till slut ta sig tillbaka till Amy och vara med när hans son föds. Barnet döps till Mac, och är då en referens till Jakes kärlek för Die hard.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...