10 maj 2020

Min bokresa #89 - Bokfavoriter

Såhär på söndagskvällen tänkte jag delta i Camillas bokresa. Förra veckan var ämnet favoritkaraktärer och den här veckan är det favoritböcker.

Först måste jag säga att vilken böcker som är favoriter kan variera väldigt mycket på när någon frågor. Det beror lite på humör och vad som jag först kommer att tänka på.

Jag tror också att jag är ganska kräsen för det krävs något utöver det vanliga om jag ska få en ny favoritbok. Om man ser till betyg så är jag ganska snål med mina högsta betyg, medan det finns jättemånga böcker som bara saknar det lilla extra för att det skulle kunna bli absoluta favoriter.

De böckerna som jag tar upp här är mina senaste favoriter.

Först en svensk författare, som alltid hör till mina favoriter och det är Simona Ahrnstedt.

Den senaste läsupplevelsen som var helt fantastisk var Brandon Sandersons The Hero of Ages. En fantastiskt avslutning på en fantastisk fantasyserie.

En annan bok som var så otroligt underhållande och spännande var Scythe av Neil Shusterman. Sista delen i den serien är nu lånad och väntar på att bli läst.

En bok som jag alltid rekommenderar är Kriget har inget kvinnligt ansikte av Svetlana Aleksijevitj. Det var något av en ögonöppnare för mig, då man fick en helt annan inblick i 2:a världskriget.

En annan bok som också hör till mina all-time favoriter är En halv gul sol av Chimamanda Ngozi Adichie.

Allra sist har vi ungdomsboken som även borde läsas av vuxna, Tårar i havet av Ruta Sepetys.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...