1 maj 2020

Helgfrågan v.18: Årets bok


Jag fortsätter att slita med mitt uppsatsarbete och kommer nog även sitta en del under helgen. Börjar längta tills att detta arbete är klart och jag får en paus över sommaren.

Nu tänkte jag däremot svara på Mias helgfråga.

Vilken bok känner du dig mest sugen på att läsa av de nominerade?
Jag har endast läst Skuggjägaren av de nominerade böckerna. Den är i och för sig riktigt bra!

Jag har en del böcker som jag blir sugen på att läsa. Just nu skulle jag säga att jag är mest nyfiken på Ödesmark av Stina Jackson, inte minst för att den utspelar sig i "mina trakter". 

Sedan är jag också lite nyfiken på Mitt liv som råtta av Joyce Carol Oates. Det är inte en författare jag brukar läsa speciellt mycket, men handlingen låter så himla bra att jag blir sugen på att göra det. 


Bonusfråga: Var det någon bok de missade nominera enligt dig?
Jag är lite förvånad och nog kanske också lite besviken över de böcker som är nominerade. De känns väldigt mainstream och det är inte direkt någon bok som sticker ut. Inte en enda författare som är icke-vit till exempel. 

Mest förvånad är jag nog att 1794 av Niklas Natt och Dag inte finns med på listan, tyckte den boken var mycket bättre än debuten!

6 kommentarer:

  1. Ödesmark var jag också först lite nyfiken på, men efter att ha läst beskrivningen... nja, inte så jätteinspirerad. Och jag håller med dig, trist att det verkar så konventionellt slätstruket, inget som sticker ut, som sagt. Men det kanske är så det skall vara för just den där utnämningen, inte så insatt.

    SvaraRadera
  2. Ödesmark tyckte jag var fantastiskt bra. Men reagerade också på att det var rätt mainstream. Men det ska ju tilltala en bred publik tydligen.

    SvaraRadera
  3. Åh, jag längtar efter att läsa 1794. Den ligger i läshögen!

    SvaraRadera
  4. Skuggsidan har jag tänkt lyssna på, men det blir nog Dvalan först. Läser inte så mycket svenska kriminalromaner men läst flera av Grebe som jag gillat. Ödesmark är jag lite nyfiken på, men inte bestämt om jag ska läsa. Håller med om att det är lite väl mainstream men är inte så insatt i Årets bok grejen, den är kanske så.

    SvaraRadera
  5. Oj jag har inte läst 1793 än, så där kan jag inte uttala mig.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...