6 november 2017

Allt eller inget

Titel: Allt eller inget
Originalets titel: -
Författare: Simona Ahrnstedt
Översättare: -
Serie: -
Antal sidor: 418
Utgivningsår: 2017
Förlag: Forum
Utläst: 5/11

Tankar om titel och omslag
Riktigt förtjust i omslaget, likaså titeln. Gillar att titeln är tydlig och den snygga blåaktiga bakgrunden.

Handling
Lexia Vikander är copywriter på en reklambyrå och älskar sitt arbete. Ändå känns det som om hon inte riktigt passar in. Som om alla andra kvinnor i reklamvärlden är självsäkra och perfekta. Alla utom hon. Dessutom är det stökigt på jobbet. En ny ägare har tagit över, och ryktet säger att många ska få sparken. Lexia saknar både formell utbildning och vassa armbågar och är inte den självklara stjärnan.

För att trösta sig själv sitter hon i en bar och dricker alldeles för många rosa drinkar. Ingen flirtar med henne, och hon tänker än en gång att hon verkligen inte förstår sig på män. Men plötsligt sitter han bredvid henne, den snyggaste man hon kan tänka sig. Och han ser henne, verkligen ser henne.

Adam Nylund är en hård man. Han är värstingen från förorten som blev vd och är känd för sin hänsynslösa stil. Nu är han i Stockholm för att rensa upp på reklambyrån hans vän har impulsköpt; för att sålla agnarna från vetet. Egentligen vill han bara fokusera på arbetet.

Men kvinnan på barstolen intill väcker hans intresse. Kanske är hon precis den avkoppling han behöver innan han startar sitt nya jobb. Han ser henne. Och han gillar det han ser. I alla fall tills hon fyllekysser honom och sedan kräks på hans skor. På måndag morgon möts de igen. Lexia och hennes nya chef: Adam.


Mina tankar om boken
Simona Ahrnstedt är en av mina favoritförfattare och jag har varit spänd på att få läsa den ändå sedan jag såg att den skulle komma ut. Ahrnstedt levererar igen och nu börjar väntan på hennes nästa bok.

För det första så älskar jag sättet som Lexia och Adam möts för första gången. Sedan faller jag såklart för karaktärerna, även om jag får ont i magen av vissa. Jag tycker verkligen om Lexia och känner också igen mig i hennes tankar kring vårt utseendefixerade samhälle. Hon känns som en vanlig kvinna och inte sådär ouppnåelig som man matas med i medier. Jag älskar också att bikaraktärerna får ta plats, och jag blir riktigt förtjust i Siri och Dina, jag hade gärna läst ännu mer om dem.

Allt eller inget kommer helt rätt i tiden, men hela debatten kring #metoo och hur kvinnor behandlas. Sedan handlar den också om kroppspositivism, och jag tycker det är så befriande att få läsa om det och att man ska få se ut hur man vill och inte bli dömd utifrån hur man ser ut. Det är så härligt att få läsa en romance som utmanar de traditionella normerna, både när det gäller utseende och karaktärer.

Sidorna bara flyger förbi, och jag gillar hur Ahrnstedt skildrar romantiken och hur Lexias och Adams relation utvecklas. Hon är så otroligt bra på att beskriva känslor, och jag känner verkligen det som Lexia känner och efter att boken är utläst kände jag mig alldeles tom inuti.

Slutscenerna av boken är helt fantastiska och boken lämnar mig med ett stort leende på läpparna.

3 bra saker med boken: karaktärerna, kroppspositivism och känslorna

Betyg: 5/5

Tidigare läst av denna författare
Överenskommelser
Betvingade
De skandalösa
En enda natt
En enda hemlighet
En enda risk

HÄR kan ni läsa en smakebit ur boken.

Andra som bloggat om boken är Lottens bokblogg, Boktokig och Boklusens bokblogg.

2 kommentarer:

  1. Den här läste jag ut i helgen och jag tycker som du, hur bra som helst! Riktigt högaktuell och dessutom välskriven

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...